EvenementenNieuws

Bart van der Harst naar de finale van het Schevenings lied na de vierde voorronde

 Afgelopen woensdagavond vond al weer de vierde de ronde van het Schevenings lied plaats in het gezellig drukke muziekcafé “De Maatschappij”. Een liedjes wedstrijd dat georganiseerd wordt door Stichting Popagenda Scheveningen en muziekcafé “De Maatschappij” in het kader van Feest aan Zee – 200-jaar Scheveningen-bad. Naast deze twee zijn ook Cultuurschakel  en het team Feest aan Zee verbonden aan dit evenement waar  scheveningse en haagse singer songwriters en bands in 10 voorrondes de uitdaging aangaan om een finaleplaats te bemachtigen van het mooiste lied over Scheveningen. Vanavond zijn de volgende vier deelnemers aan de beurt.

Zonder jury zijn er ook geen winnaars/finalisten. Deze avond bestaat de deskundige jury uit Lesley Warendorff (vast jury lid), Pat Smith en Jan Brand. Deze jury bepaald aan het einde van de avond samen met het publiek de winnaar van deze voorronde.

We beginnen deze avond met als eerste kandidaat Maarten Willemse. Deze Haagse Singer songwriter en dichter brengt het een lied met de titel “Als het stormt aan zee” in als inzending voor deze wedstrijd. Naast dit lied brengt hij ook nog een paar andere liederen en gedichten ten gehore. Maarten laat zich vanavond begeleiden door Gert-Jan op gitaar en Frank op de mandoline.

De tweede deelnemer is, zoals hij zichzelf noemt, de “troubadichter” Bart van der Harst. De inmiddels in Gouda wonende, maar in scheveningen geboren artiest begint zijn optreden dan ook met een gedicht alvorens zijn inzending te laten horen. Het lied wat hij vanavond inbrengt voor deze wedstrijd heeft hij al jaren geleden geschreven voor het 35-jarig huwelijksjubileum van zijn ouders. Een prachtige ballade over zijn geboorte dorp Scheveningen. De titel van deze song is “Schevening, het lied”.

De volgende deelnemer vanavond is de schrijver en singer songwriter Artuur Waterlander. Artuur schrijft veel liedjes over het strand en de zee. Hij is naar eigen zeggen gespecialiseerd in het schrijven van ultra korte liedjes die hij “M1nutles” noemt. Liedjes van ongeveer één minuut. Zijn inzending vanavond is een van zo’n “m1nutle” en heet “Het zal er wel waaien”. Daarnaast liet Artuur nog een aantal korte liedjes horen. Hij begeleid zichzelf hierbij op een twaalf-snarige gitaar.

De laatste act van deze avond is die van de one-woman band van Gio Rosetta, spelend onder haar artiestennaam Giovanna’s Zoo. Voor haar Scheveningse lied liet zij zich  inspireren door het beeld van de, over zee turende, vissersvrouw aan het einde van de Keizerstraat en andere historische beelden van scheveningen. Dit resulteerde in een mooi engelstalig lied genaamd “Into the storm”.

Na het voorlezen van het juryrapport, ditmaal verwoord door Pat Smith, bepaalde aan het eind van de avond de jury dat “troubadichter” Bart van der Harst met “Scheveningen, het lied” de winnaar van deze voorronde is. Ook ditmaal heeft de jury hierbij speciaal gelet op performance, tekst, muziek en in hoeverre het lied over scheveningen gaat. Bart zal nu doorstromen naar de grote finale op woensdag 30 mei samen met de winnaars van de volgende  zes voorrondes tezamen met de winnaars van de vorige drie voorrondes.

De winnaar van de grote finale zal onder andere een optreden winnen op Parkpop op de People Stage van Cultuurschakel. Alle liedjes van de finale worden in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal een albumrelease verschijnen voor 200-jaar Scheveningen-Bad.

De volgende voorronde is op woensdag 18 april om 20:30 uur in muziekcafé “De Maatschappij”. Dan zullen de volgende vier deelnemers hun opwachting maken:

Guillard – Zinkende Schepen

Rubenson – Salt Water

Renate de Vries – Scheveningse Filosoof

Coba – Scheveningse Meid

Tot dan!

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close