EvenementenNieuws

Derde voorronde van het Schevenings lied gewonnen door Carel Brand & Haagse Aadje

Met iets minder publiek dan bij de eerste twee voorrondes, maar toch weer gezellig vol, vond afgelopen woensdag de derde ronde van het Schevenings lied plaats in muziekcafé “De Maatschappij”. Een liedjes wedstrijd dat georganiseerd wordt door Stichting Popagenda Scheveningen en muziekcafé “De Maatschappij” in het kader van Feest aan Zee – 200-jaar Scheveningen-badScheveningse en Haagse singer songwriters en bands gaan de komende 10 weken de uitdaging aan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. Vanavond zijn de volgende vier deelnemers aan de beurt. 

Vanavond bestaat de deskundige jury uit Lesley Warendorff (vast jury lid), Marie-Anne van der Toorn en Marcel Verhaar. Deze jury bepaald aan het einde van de avond samen met het publiek de winnaar van deze voorronde.  

De aftrap deze avond is ook meteen een bijzondere, want het eerste optreden is van het Vuurtorenkoor. Dit koor is samengesteld uit bewoners van het woonzorginstelling Uiterjoon en de oudste deelneemster is maar liefst 96 jaar oud. Ze zingen het lied “Scheveningen” waarvan de tekst is samengesteld uit steekwoorden over Scheveningen die door de bewoners van de woonzorginstelling zijn gegeven. Een ontroerend optreden en hulde voor deze dames. 

De tweede deelnemer is een geboren Rotterdammer, maar al heel snel verhuist naar Scheveningen, Philip Kroonenberg. Deze singer songwriter schreef op verzoek drie jaar geleden een lied over scheveningen en brengt het nu ten gehore voor deze wedstrijd. Hij begeleidt zichzelf op de ukelele en het lied heet “Scheveningen”. 

De volgende deelnemer vanavond is een debutante als singer songwriter op het podium. Deze yoga lerares – Annelotte van Geffen – speelt het door haar speciaal voor deze wedstrijd geschreven engelstalige lied “Crooked Town”. Een prachtig debuut wat veel beloofd voor de toekomst. 

De afsluitende act van deze avond is die van de formatie Carel Brand en Haagse Aadje. Deze “Cowboys” (zie foto) begeleiden Cor van Hoorn bij het sfeervolle lied “Dat oude scheveningen”, wat de inzending van deze formatie was en brachten daarna nog een paar andere songs ten gehore. 

Na het voorlezen van het juryrapport door Marie-Anne van der Toorn bepaalde, aan het eind van de avond, de jury dat de act van Carel Brand en Haagse Aadje met Cor  van Hoorn de winnaar van deze voorronde is. De jury heeft hierbij speciaal gelet op performance, tekst, muziek en in hoeverre het lied over scheveningen gaat. Zij zullen nu doorstromen naar de grote finale op woensdag 30 mei samen met de winnaars van de volgende  7 voorrondes tezamen met de vorige twee winnaars. 

De winnaar van de grote finale zal onder andere een optreden winnen op Parkpop de People Stage van Cultuurschakel. Alle liedjes van de finale worden in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal een albumrelease verschijnen voor 200-jaar Scheveningen-Bad. 

De volgende voorronde is op woensdag 11 april om 20:30 uur in muziekcafé “De Maatschappij”. Dan zullen de volgende vier deelnemers hun opwachting maken: 

Maarten Willem – Als het stormt aan zee 

Artuur Waterlander – ’t zal er wel waaien 

Gio Rosseta – Into the storm 

Bart van der Harst – Scheveningen de Ballad 

Het beloofd dus een stormachtige avond te worden! 

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close