EvenementenOpmerkelijk

Jazz in Zicht met Michael Varekamp

Jazz in Zicht met Michael Varekamp

Zondag 29 april, 15.30 uur: The Hammond Organ in Jazz

Er gaat niets boven de smeuïge swing van een Hammond orgel, is een veel gehoorde uitspraak in de jazz. Jimmy Smith en Ray Charles maakten een begrip van de ronkende swing in de Jazz.Deze middag een ode aan het Hammond orgel met niemand minder dan orgelspecialist Bas van Lier, die furore maakte met onder andere Jules Deelder en Sister Sledge. Bas van Lier heeft soulpower. Zijn spel dampt van energie, groove en speelplezier. Jazz klinkt bij hem urgent en actueel. Voeg daarbij de meesterlijke tenor van Dmitri Chapeau en je hebt een band van wereldklasse. Chapeau werkte onder andere met Wynton Marsalis nadat hij uit Moskou vertrok.

Michael Varekamp maakt er weer een feestje van met anekdotes en filmpjes en gunt het publiek een kijkje in het leven van al die prachtige karakters in de jazz.Varekamp werd gelauwerd tot ver in het buitenland. Zo ontving hij in Japan de Kobe Award en gaf hij concerten in onder andere Jazz at Lincoln Center. De NRC noemde Varekamp’s stijl onlangs ‘net zo grenzeloos als die van Louis Armstrong’.

Bezetting
Michael Varekamp Trompet & Vocals
Bas van Lier Hammond orgel
Dmitri Chapeau Tenorsaxofoon
Ben Schroeder Drums

Entree
Muzee Scheveningen is op zondag 29 april vanaf 12.00 uur voor het publiek geopend. Aanvang van het concert is 15.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert, inclusief museumbezoek, bedraagt € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 90-92 te Scheveningen.

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close