Evenementen

Kaatje Amok wint en wildcard voor “Schevedingen” bij voorronde acht Schevenings Lied

De afgelopen woensdagavond, in een bijzonder druk muziekcafé “De Maatschappij”, vond de achtste voorronde van het schevenings lied plaats. Acht finalisten zijn inmiddels bekend en vanavond zullen weer vier scheveningse en haagse muzikanten een gooi doen om een finaleplaats te bemachtigen voor deze liedjes wedstrijd waarbij ze de uitdaging aangaan om het mooiste lied over scheveningen te schrijven. De organisatie van deze wedstrijd is in handen van Stichting Popagenda Scheveningen en muziekcafé “De Maatschappij” met als partners Cultuurschakel en het team van Feest aan zee 200-jaar Scheveningen-bad.

Voor een liedjes wedstrijd moet er altijd een jury zijn en vanavond bestaat deze deskundige jury uit Lesley Warendorff (vast jurylid en o.a. programmeur van Hipfest), Pat Smith (o.a. zanger van de band Splendid) en scheveninger in hart en nieren Jan Brand. Deze jury zal vanavond, samen met het publiek, de winnaar(s) bepalen.

De aftrap voor deze avond is van Kaatje Amok, de artiestennaam van Marloes Jager. Deze, zoals ze dat zelf benoemd, import scheveningse is in het dagelijkse leven zakelijk leider/eigenaar van Music Academy Scheveningen en dat is te horen. Zij zingt het lied “Op Scheveningen” als inzending voor deze wedstrijd en voor en aan alle scheveningers. Daarnaast brengt Kaatje nog een paar sprookjesachtige liederen ten gehore. Zij werd deze begeleid door Sebastiaan op de piano.

De volgende deelnemer deze avond is Lien Cornelissen, normaal optredend als duo onder de naam AprilLien. Vanavond treed deze, van orgine uit Ruurlo afkomstige, zangeres solo op met het lied “Ik volg je” als inbreng voor de wedstrijd. Dit lied gaat over wat scheveningen voor haar betekent. Lien begeleid zichzelf op de piano en heeft daarnaast een drummer en bassist bij zich. Naast “Ik volg je” laat ze nog twee andere mooie liederen horen.

De derde deelnemer is de scheveninger Marcel van Rijn. Marcel heeft een hele groep muzikanten (8 stuks) met zich meegenomen. Dit hele podium vol speelt drie liederen over scheveningen waarvan het eerste lied, geschreven door hemzelf, mee dingt voor de wedstrijd. Het lied heet “Scheveningen strand”. Bijzonder te vernoemen is dat Marcel als leraar verbonden aan een scheveningse basis school veel jong talent heeft begeleid die later de muziek zijn in gegaan.

Vierde deelnemer en afsluiter voor deze avond is de formatie Schevedingen. Deze formatie van scheveningse en haagse artiesten brengt het vrolijk klinkende lied “Seagull” als deelnemend lied voor deze wedstrijd in. Voor het tweede nummer werden ter plekke nog scheveningse straatnamen aan de tekst toegevoegd en het derde en laatste nummer werd zelfs helemaal ter plekke geïmproviseerd. Al met al, door het meegenomen publiek, een breed gedragen optreden.

 

Na het beraad van de deskundige jury en het tellen van de stemmen van het publiek kwam de jury met een uitslag waarbij net als bij de vorige voorronde één winnaar wordt benoemd en één wildcard wordt uitgedeeld. Na een uitgebreide toelichting van de jury werd Kaatje Amok als winnaar uitgeroepen en krijgt de formatie Schevedingen een wildcard voor de finale. Inmiddels zijn er nu tien finalisten bekend die op 30 mei in de Oude Kerk van Scheveningen zullen strijden voor het mooiste lied van Scheveningen. Deze finalisten zijn tot nu toe: Wim & Maud Akkermans, Carel Brand & Haagse Aadje (ft. Cor van Hoorn), Bart van der Harst, Joop Collen, Teddy Macrander, Vera Kramer, Arie Spaans & the Suburbs, Kaatje Amok en Schevedingen.

De winnaar van de grote finale zal onder andere een optreden winnen op Parkpop op de People stage van Cultuurschakel. Alle liedjes van de finale worden in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal een albumrelease verschijnen voor 200-jaar Scheveningen-Bad.

De volgende voorronde is op 16 mei 2018 om 20:30 uur in muziekcafé “De Maatschappij”. Dan zullen de volgende vier deelnemers hun inzendingen laten horen:

Francis Keemink – Scheveningen

No Justice – Scheveningen

Michelle – Summer and Storm

Willem Bodhi – Scheveningen

Tot 16 mei!

 

Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close