Evenementen

Vera Kramer winnaar voorronde acht van het Schevenings lied

Eerste wildcard is vergeven aan Arie Spaans & the Suburbs

De lijst met finalisten voor het schevenings lied begint al aardig vorm te krijgen. Woensdagavond was het alweer de zevende voorronde van deze liedjes wedstrijd in muziekcafé “De Maatschappij”. Bij deze wedstrijd, georganiseerd door Stichting Popagenda Scheveningen en muziekcafe “De Maatschappij” met als partners Cultuurschakel en het team van Feest aan Zee, gaan scheveningse en haagse singer songwriters en bands in 10 voorrondes de uitdaging aan om een finaleplaats te bemachtigen van het mooiste lied van Scheveningen. Vanavond wederom vier deelnemers die gaan strijden om die plek in de finale.

Ook deze avond is er weer een deskundige jury aanwezig die aan het einde van de avond, samen met het publiek, de winnaar zal bepalen. Vanavond bestaat de jury uit Lesley Warendorff (vast jurylid), Pat Smith (o.a. zanger van Splendid) en Wim de Graaf (Voorzitter muziekcentrum YMCA Scheveningen).

De eerste deelnemer van deze avond is Leo Birza met het door hem geschreven lied (tekst en muziek) “Scheveningen”. Leo speelt samen met de band Hollands Blauw, een formatie met doorgewinterde bleus muzikanten. Een gevuld podium dus met een mooi optreden in bleus hollandse stijl.

Arie Spaans & the Suburbs

De volgende deelnemer is ook een scheveningse muzikant in hart en nieren. Als (mede) oprichter van de formatie The Suburbs, die in 1997 de Grote Prijs van Nederland wonnen, timmert Arie Spaans al geruime tijd aan de weg. Vanavond speelt hij eerst solo, zichzelf begeleidend op de gitaar, het ingezonden lied voor deze wedstrijd “De zang van de zee”. Daarna speelt hij met the Suburbs nog een aantal nummers om aan het einde van het optreden nogmaals “De zang van de zee” te brengen, maar dan met the Suburbs samen.

 

 

De derde deelnemer komt niet uit Scheveningen of Den Haag, maar doet aan deze wedstrijd mee omdat hij zijn geliefde hier op Scheveningen heeft gevonden. Bas Maassen is een theaterman en singer songwriter en brengt het lied “Dansen als een kind” in voor deze wedstrijd. Daarnaast laat hij nog een aantal liederen horen waarbij hij zichzelf op toetsen begeleidt.

De laatste deelnemer van deze voorronde is Vera Kramer met het lied “Scheveningen, mijn hart is van jou”. Vera woont al 30 jaar op Scheveningen en is ook getrouwd met een Scheveninger. Zij houdt vooral van liedjes schrijven en niet echt van zelf optreden. Vanavond doet zij dit wel met dit lied waarbij ze zich heeft laten inspireren door de meeuwen, de pier en het opgraven van de bunker op Scheveningen. Een mooi beeld waar heden en verleden elkaar ontmoeten. Daarna laat Vera nog een paar van haar mooie liederen horen.

De jury had vanavond een moeilijke avond. Het publiek had vrij duidelijk haar voorkeur gegeven, maar de vakjury kon niet tot een eenduidige beslissing komen. Besloten werd dat er vanavond naast de winnaar ook een wildcard uitgereikt zal worden. Twee finalisten dus na deze avond. Als winnaar werd Vera Kramer uitgeroepen, die bij het publiek de meeste stemmen kreeg. De wildcard werd aan Arie Spaans & the Suburbs gegeven. Er zijn dus na deze zevende voorronde vanavond al acht finalisten bekend. Deze finalisten zijn: Wim & Maud Akkermans, Carel Brand & Haagse Aadje (ft. Cor van Hoorn), Bart van der Harst, Joop Collen, Coba, Teddy Macrander, Vera Kramer en Arie Spaans & The Suburbs.

De winnaar van de grote finale, die op 30 mei in de oude kerk van Scheveningen in de keizerstraat plaats zal vinden, zal onder andere een optreden winnen op Parkpop op de People stage van Cultuurschakel. Alle liedjes van de finale worden in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal een albumrelease verschijnen voor 200-jaar Scheveningen-Bad.

De volgende voorronde is op woensdag 9 mei 2018 om 20:30 uur in muziekcafé “De Maatschappij”. De volgende vier deelnemers zullen dan optreden en strijden voor een finale plek:

Kaatje Amok – Scheveningen (Skiffa)

AprilLien – Ik volg je

Marcel van Rijn – Scheveningen Strand

Schevedingen – Seagull

Tot aanstaande woensdag!

 

 

 

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close