Evenementen

Zesde finalist voor het Schevenings lied is Teddy Macrander

Het was alweer de zesde voorronde van het Schevenings lied afgelopen woensdagavond van het Schevenings lied in het gezellige muziekcafé “De Maatschappij”. Een liedjes wedstrijd dat georganiseerd wordt door Stichting Popagenda Scheveningen en muziekcafé “De Maatschappij” in het kader van Feest aan Zee – 200-jaar Scheveningen-bad. Ook Cultuurschakel en het team Feest aan Zee zijn verbonden aan dit evenement waar scheveningse en haagse singer songwriters en bands in 10 voorrondes de uitdaging aangaan om een finaleplaats te bemachtigen van het mooiste lied over Scheveningen.

Vanavond zijn weer vier deelnemers aan de beurt om hun inbreng voor deze wedstrijd te laten horen.
Deze avond bestaat de deskundige jury uit Lesley Warendorff (Popagenda Scheveningen, vast jurylid), Valentijn Twisk (o.a. mede organisator Schollenpop) en Paul de Kievit (directeur Muzee Scheveningen). Deze jury zal samen met het publiek aan het einde van de avond de winnaar van deze voorronde bepalen.

Vanavond beginnen we met de jonge singer songwriter Teddy Macrander. Teddy timmert al een paar jaar aan de weg en won onder andere met de band Something like sunshine het Unicef Talent Event. Vanavond treed zij solo op met het engelstalig lied “My Town”. Met haar mooie zuivere stem en gitaarspel bewijst Teddy Macrander terecht dat ze een hoop talent herbergt.

Het tweede optreden is een vertolking van een lied over Scheveningen waarvan de tekst geschreven is door Jolanda Pronk en de muziek door Jan. Het lied wordt gezongen de dochters van Jolanda die samen met gitarist Jelmer vanavond als echt gelegenheids ensemble optreden. Zij brengen het lied “Scheveningen City”. Bijzonder bij dit lied is dat het Schevenings accent daar in verwerkt is.

Het volgende optreden is van singer sonwriter Gijs Hietman met zijn formatie Onwijsgijs. Voor Gijs is dit podium niet nieuw, hij gooide hier tijdens de competitie van Het Maatschappijlied ook al hoge ogen. Het lied dat Onwijsgijs inbrengt voor de wedstrijd is “Scheve, scheve, Scheveningen” en daarnaast brengt hij nog een paar songs ten gehore, afwisselend Engels en Nederlands. Een goed optreden.

Als laatste optreden deze avond is die van de Meeuwen. Deze nieuwe formatie met onder andere zangeres Susanne de Rooy en singer songwriter Joachim Toth geeft een muzikaal spetterend optreden met afwisselend eigen werk en covers. Hun inbreng, voor deze wedstrijd is het lied “Zomer liefde aan zee” dat speciaal hier voor geschreven is door Joachim Toth.

Ook vanavond nam de jury, dit maal bij monde van Paul de Kievit, uitgebreid de tijd hun bevindingen over de deelnemers van deze avond toe te lichten. De jury, samen met het publiek, bepaalde aan het eind van de avond dat Teddy Macrander de winnaar van deze voorronde is. Ook ditmaal heeft de jury hierbij speciaal gelet op performance, tekst, muziek en in hoeverre het lied over scheveningen gaat. Tot nu toe zijn de volgende zes van de elf finalisten (tien voorronde winnaars plus een wildcard) bekend: Wim & Maud Akkermans, Carel Brand en Haagse Aadje (Ft. Cor van Hoorn), Joop Collen, Coba en na vanavond ook Teddy Macrander.

De winnaar van de grote finale zal onder andere een optreden winnen op Parkpop op de People Stage van Cultuurschakel. Alle liedjes van de finale worden in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal een albumrelease verschijnen voor 200-jaar Scheveningen-Bad.

Aan het einde van de avond sprak ik nog even met jurylid Valentijn Twisk over zijn beleving van deze avond en wat hij van vindt van deze wedstrijd. Valentijn is naast vocal coach ook mede organisator van Schollenpop en zanger van twee bands, Pogo-a-gogo en Voatdiac. Daarnaast heeft hij in het verleden met zijn toenmalige band Parlour heel wat podia “onveilig” gemaakt. Een echte ras artiest dus. Op de vraag wat hij vindt van deze wedstrijd antwoord hij dat hij het mooi vindt dat er eindelijk een Schevenings lied komt en stelt dat Scheveningen de enige grote haven is nog zonder eigen lied. Het niveau van deze avond vind Valentijn wisselend, maar over het algemeen vrij hoog. Mooi dat er een podium is waar talenten jong en oud hun kwaliteiten kunnen laten horen is zijn mening.

De volgende voorronde is op woensdag 2 mei 2018 om 20:30 uur in muziekcafé “De Maatschappij”. Dan zullen de volgende vier deelnemers hun opwachting maken:

Leo Birza & Hollands Blauw – Scheveningen
Vera Kramer – Scheveningen, mijn hart is van jou
Arie Spaans & Suburbs – De zang van de zee
Bas Maassen – Dansen als een kind

Tot 2 mei!

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close