EvenementenNieuws

Feest aan Zee sluit winkeliers aan bij themajaar

Feest aan Zee legt dit hele themajaar de verbinding tussen stad en strand. Ook op het vlak van winkelen is deze connectie nu versterkt. Door een speciale winkelroute, versiering van vijftien winkelstraten van Leyweg tot Keizerstraat en een speciale etalage in de Bijenkorf. Winkelen is één van de grootste vrijetijdsbestedingen van bezoekers in Den Haag en daarmee belangrijk voor de economie van de stad.

Shop by bike route: ontdek de mooiste winkelstraten
Met een derde thematische C-route worden stad en strand weer met elkaar verbonden. Met de route ‘Shop by bike’ worden bezoekers aan de hand meegenomen door de bekende en onbekende winkelstraten van de stad. Van Grote Marktstraat naar Zeeheldenkwartier, Reinkenstraat, Frederik Hendriklaan en finish in Keizerstraat. Voorzien van leuke winkeltips kunnen bezoekers op een ontdekkingstocht in de stad. De route is online en in een boekje bij VVV Den Haag te verkrijgen. Naast deze route heeft Feest aan Zee ook de routes ‘To the beach’ en ‘Culture by bike’ uitgegeven.
www.c-route.nl

Winkelstraten in heel Den Haag en Scheveningen versiert
Vijftien winkelstraten in de hele stad zijn aangekleed met vlaggetjes en etalagedecoratie van Feest aan Zee. De deelnemende winkelgebieden zijn: Badhuisstraat, Denneweg, Gentsestraat (Belgisch Park), Hofkwartier, Keizerstraat, Leyweg (binnenkort), Reinkenstraat, Spuistraat, Venestraat, Vlamingstraat, Wagenstraat, Weimarstraat, Winkelcentrum Kijkduin, Winkelcentrum Loosduinen en Zeeheldenkwartier. Ook de Passage heeft speciale vlaggen van Feest aan Zee. Samen stralen de straten uit dat er door de hele stad feest gevierd wordt. Een gezamelijke uitstraling draagt bij aan het vergroten van de bekendheid van Den Haag als stad aan zee, waarbij de 200e verjaardag van badplaats Scheveningen het aanknopingspunt is.

Badmode in de etalage bij Bijenkorf
Muzee Scheveningen heeft een prachtige samenwerking opgezet met de Bijenkorf. Vanaf vandaag staat drie weken historische badmode in de etalage en is er ook een deel van de collectie te zien in het warenhuis. De duizenden bezoekers die de etalages in de Grote Marktstraat passeren worden zo ook geattendeerd op het feestjaar.

Exposities over de badplaats en badmode zijn daarnaast op verschillende plekken te zien

Daarnaast verzorgt kunsthistorica Saskia Kuus regelmatig lezingen over badmode.

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close