GemeenteNieuws

Gevaarlijke kruisingen Westduinweg moeten worden aangepakt

Groep de Mos en omwonenden van de Westduinweg willen graag dat de gemeente stappen onderneemt om op korte termijn de veiligheid te verbeteren op de gevaarlijke kruisingen van de Westduinweg.


Woensdag 21 februari was er weer een ongeval op de kruising van de Westduinweg en Statenlaan. “Daar moet snel een keer verandering in komen,” zegt raadslid en woordvoerder Verkeer Rachid Guernaoui van Groep de Mos / Hart voor Den Haag. Die oproep wordt gesteund door omwonenden.

Naast de veiligheid van de kruising Westduinweg-Statenlaan is ook de kruising van de Westduinweg-Van Bergenstraat een belangrijk aandachtspunt waar dagelijks gevaarlijke situaties ontstaan. De Van Bergenstraat is recent geleden nog veranderd in een tweerichtingsverkeerweg, waardoor de verkeerssituatie hier erg onoverzichtelijk en chaotisch is voor fietsers en automobilisten.

Groep de Mos is van mening dat een grote overzichtelijke rotonde de veiligheid en de verkeersdoorstroming kan verbeteren op de kruisingen van Westduinweg-Statenlaan en Westduinweg-Van Bergenstraat en wilt dat de gemeente hier werk van gaat maken.

Daarnaast wil de in Scheveningen woonachtige Wesley IJzendoorn, kandidaatraadslid voor Groep de Mos / Hart voor Den Haag, ook de veiligheid verbeteren van oversteekplaatsen voor voetgangers op de Westduinweg-Duinstraat met waarschuwingslichten, zodat automobilisten ruim op tijd worden gewaarschuwd als er een voetganger wil oversteken.

Groep de Mos stelt schriftelijke vragen aan de gemeente omtrent de gevaarlijke kruisingen op de Westduinweg.


Schriftelijke vragen gevaarlijke kruisingen Westduinweg

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het raadslid Guernaoui (Groep de Mos) de volgende vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad:

 

1) Bent u bekend met het bericht van de Facebook-pagina Wat is het fijn om een Scheveninger te zijn, waar gesteld wordt dat de kruisingen op de Westduinweg-Statenlaan-Van Bergenstraat gevaarlijk zijn met vele ongelukken tot gevolg (1)?

2) Hoeveel ongelukken hebben er in een jaar tijd van 21-02-17 t/m 21-02-18 op de kruisingen Westduinweg-Statenlaan-Van Bergenstraat plaats gevonden?

3) Deelt u de mening van veel Scheveningers dat de verkeersveiligheid op de kruisingen Westduinweg-Statenlaan-Van Bergenstraat te wensen over laat? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u de verkeersveiligheid verbeteren?

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close