NieuwsOpmerkelijk

Kinderen ruimen met TrashUre Hunt afval op bij stadsboerderij ’t Waaygat

Een groep van 15 kinderen vertrok woensdagmiddag 31 januari vanaf Muzee Scheveningen naar ’t Waaygat om gezamenlijk afval op te ruimen of zoals de TrashUre Hunters het zeggen, om ‘schatten’ te zoeken en daarmee kunst te maken. Ze vonden heel veel plastic en blikjes, een winkelwagentje, een halve step, een afvoerpijp, een paraplu, aanstekers en nog veel meer. Voordat de troep de prullenbak in ging werden er kunstwerken van gemaakt.


TrashUre Hunt en Muzee Scheveningen                                                                              Trashure Hunt is een internationale milieuorganisatie die als doel heeft milieuproblemen onder de aandacht te brengen bij het publiek door middel van acties, educatie en kunst. In 2017 hebben ze 6.240 kg afval opgeruimd en vele kunstwerken gemaakt. Momenteel zijn zij op zoek naar een nieuw pand voor hun museum van Gevonden Schatten (voorheen aan de boulevard van Scheveningen).


Vandaar dat Muzee Scheveningen aanbood om de workshops bij hen plaats te laten vinden. ‘Wij vinden het belangrijk dat dit soort fantastische initiatieven wordt ondersteund. Muzee Scheveningen vindt naast het behoud van de cultuurhistorische en zeebiologische collectie bewustwording op het gebied van natuurbehoud heel belangrijk.’ Het leeft onder de Scheveningers. ‘Dat we door deze samenwerking kleine avonturiers in ons museum hebben rondlopen, vinden we prachtig!’


Workshops

  Tijdens de workshops gaan de kinderen als echte piraten-schatzoekers op jacht naar schatten in de natuur. Alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. TrashUre Hunters zijn trots, maken avonturen mee, genieten van de natuur en… ze redden dieren!!! De kinderen leren spelenderwijs wat op het strand thuishoort en dat het strand schoon moet zijn, dat spullen kunstwerken kunnen zijn en hergebruikt kunnen worden. Bovendien worden ze zich ervan bewust dat het vervuilen van de zee niet klopt. ‘Want waarom zouden mensen plastic weggooien waar vissen dood van gaan?’, vragen de kersverse TrashUre Hunters zich af.


Op 28 maart is het eerstvolgende TrashUre Hunt avontuur bij Muzee Scheveningen.

In de voorjaarsvakantie vindt het kindertheaterfestival Krokus Kabaal plaats waar TrashUre Hunt van dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 2 maart om 13:00 uur de workshop ‘Op zoek naar de Plastic Soep’ zal geven. 

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close