BoulevardFoodsNieuws

Strandpaviljoen Solbeach serveert alleen nog maar Noordzeevis

Jana Wieder, Chef Solbeach, en Kelly Penning, Manager Sales en Marketing, kregen op Goede Vrijdag daadwerkelijk een goede vrijdag. Cees Pluimgraaff, CDA Den Haag, reikte aan hen een oorkonde uit voor hun actieve inzet als ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Op dit moment is Noordzeevis nog relatief onbekend bij Nederlanders en krijgt het niet de waardering die het verdient. Meer dan 80% van de gevangen vis in Nederland wordt direct geëxporteerd. Jana Wieder, zelf afkomstig uit Duitsland, snapt niet waarom er zo weinig lokale producten in Nederland op de menukaart staan. Jana Wieder: “Alle visgerechten op de menukaart zijn Noordzeevis uit Scheveningen. Ook hebben wij een dagvangst waar wij dagelijks de vis op variëren. We krijgen elke ochtend een bericht van de leverancier wat deze dagvangst is en dan maken wij daar een gerecht mee. Vandaag is het verse Leng uit de Noordzee die besteld kan worden.”

Cees Pluimgraaf van het CDA Den Haag kreeg de eer om de oorkonde uit te reiken. Cees Pluimgraaff: “Lokale vis eten is ook beter voor het milieu. Waar import vis soms wel duizenden kilometers moet afleggen om hier te komen is Noordzeevis hier aan het eind van boulevard kakelvers verkrijgbaar. Ik vind het geweldig om te zien dat een ondernemer het roer volledig omgooit en alleen maar Noordzeevis op de kaart zet. Juist op een toeristische plek als Scheveningen is het goed om te zien dat ondernemers lokale producten op de kaart zetten.”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen
Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om Noordzeevis geliefder te maken, organiseert bijeenkomsten voor alle belanghebbenden en ondersteunt de ambassadeurs en de sector om Noordzeevis uit Scheveningen op de kaart te zetten.

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close