EvenementenNieuws

Tweede voorronde van het Schevenings lied gewonnen door Joop Colsen

Er was wederom veel publiek toegestroomd in muziekcafé “De Maatschappij” waar vorige week woensdag de tweede ronde plaats vond van het Schevenings Lied. Een liedjes wedstrijd dat georganiseerd wordt door Stichting Popagenda Scheveningen en muziekcafé “De Maatschappij” in het kader van Feest aan Zee – 200-jaar Scheveningen-bad. Scheveningse en Haagse sing and songwriters en bands gaan de komende 10 weken de uitdaging aan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. Vanavond zijn de tweede vier deelnemers aan de beurt.


De deskundige jury deze avond zal bestaan uit Lesley Warendorff, Pat Smith en Joop Plant. Deze jury bepaald aan het einde van de avond samen met het publiek de winnaar van deze voorronde.

Als eerste deelnemer treedt singer songwriter Ramon Budget. Ramon heeft al meer dan 60 liedjes geschreven over Den Haag en Scheveningen en wil daar binnenkort mee gaan optreden in diverse kleine theaters. Vanavond brengt hij het lied “Ons schevenings hart” in. Hij wordt begeleid door Robert Kwakkelstein op de toetsen.

De volgende deelnemer is kunstenares en dichter Gonda de Bles. Haar tekst “Ode aan Scheveningen” wordt met zang en gitaar ondersteund door Marianne de Rooy die de muziek ook componeerde. Het optreden mooi poëtisch samenspel geïnspireerd door Scheveningen.


De nummer drie deelnemer vanavond is de jonge Scheveningse formatie Sugar Skulls. Deze frisse band bestaande uit Shenzi (14 jaar, zang en gitaar), Orla (14 jaar, leader gitaar), Iris (15 jaar, toetsen) en Maha (15 jaar, drums) maakt deel uit van het band coachings programma van YMCA Scheveningen en zijn twee en een half jaar samen. Hun inzending vanavond is het lied “Boulevard”. De tekst van dit lied is geschreven door Shenzi en Orla.

En als laatste deze avond was hagenees Joop Coolen met het lied “Strandlied”. Joop heeft zich laten inspireren voor dit lied door een dag op de boulevard door te brengen en de dingen die daar gebeurde in het lied te verwerken. Dit resulteerde in mooi lied waarbij het publiek weer uit volle borst met het refrein mee kon zingen.

Aan het eind van de avond bepaalde de jury, bij monde van Pat Smith, dat Joop Collen de winnaar van deze voorronde is. De jury heeft hierbij speciaal gelet op performance, tekst, muziek en in hoeverre het lied over scheveningen gaat. Joop Collen zal nu doorstromen naar de grote finale op woensdag 30 mei samen met de winnaars van de volgende 8 voorrondes.

De winnaar van de grote finale zal onder andere een optreden winnen op Parkpop de People Stage van Cultuurschakel. Alle liedjes van de finale worden in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal een albumrelease verschijnen voor 200-jaar Scheveningen-Bad.


De volgende voorronde is op woensdag 3 april om 20:30 uur in muziekcafé “De Maatschappij”.

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close