Nieuws

Wim en Maud Akkermans winnen eerste voorronde van het Schevenings lied

In een bomvol muziekcafé “De Maatschappij” vond vorige week woensdag de aftrap plaats van het Schevenings Lied. Een liedjes wedstrijd dat georganiseerd wordt door Stichting Popagenda Scheveningen en muziekcafé “De Maatschappij” in het kader van Feest aan Zee – 200-jaar Scheveningen-bad. Scheveningse en Haagse sing and songwriters en bands gaan de komende 10 weken de uitdaging aan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. Vanavond de eerste vier deelnemers.

Een deskundige jury, deze avond bestaande uit Lesley Warendorff, Marcel Verhaar en Henk Grootveld bepaalde aan het einde van de avond samen met het publiek de winnaar van deze voorronde.

De spits werd afgebeten door Simon Bakker met het lied “Scheveningen Bleus”. Deze geboren en getogen scheveninger speelt samen met accordeonist Krijn van der Plas een lied dat geschreven is  uit liefde voor scheveningen, maar toch ook over het verloren gaan van een stuk authenticiteit van scheveningen.

Hij werd opgevolgd door een prachtig harmonieus tweestemmige optreden van singer songwriters Wim Akkermans met zijn dochter Maud.  Wim had het lied “Scheveningse zee” al jaren geleden geschreven en toen hij hoorde over deze wedstrijd wilde hij dit lied met plezier inbrengen.

Nummer drie van deze avond was de formatie Ad Tuijt & The Granddaddy’s met het lied “Schevenings kroegje”. Dit lied geschreven door Ad Tuijt, naar eigen zeggen vroeger meer  een rocker, vond veel interactie met het publiek. Er werd uit volle borst mee gezongen met het refrein.

En als laatste deze avond was Anita Stevens met het lied “Eb en Vloed”. De muziek van haar tekst Eb en Vloed is geschreven door Deborah Hulskamp. Anita, afgestudeerd aan de Paul van Vliet Theateracademies, gaf een prachtige theatrale performance van haar lied.

Aan het eind van de avond bepaalde de jury dat Wim en Maud Akkermans de winnaars waren van deze voorronde. Zij zullen nu doorstromen naar de grote finale op woensdag 30 mei samen met de winnaars van de volgende 9 voorrondes.

De winnaar van de grote finale zal onder andere een optreden winnen op Parkpop de People Stage van Cultuurschakel. Alle liedjes van de finale worden in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal een albumrelease verschijnen voor 200-jaar Scheveningen-Bad.

De volgende voorronde is op woensdag 28 maart om 20:30 uur in muziekcafé “De Maatschappij”.

Tags
Laat meer zien

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close