Life Style

Barbecue: “Langer met briketten, sneller met houtskool”

De zomerkoorts is woensdag toegeslagen. Naar het strand gaan of een terrasje pakken horen daarbij, net als barbecue. Dat was te merken in Den Haag. “Het is alsof ineens iedereen werd wakkergeschud door het lekkere weer en spontaan barbecuespullen begon in te slaan”, vertelde Ronald Houweling van Best4BBQ.

In Nederland zijn we volgens Ronald meer aan het grillen dan aan het barbecueën. Er is een verschil, maar het een is niet beter dan het andere, zegt de expert. “Snel het vlees garen boven de kolen zonder deksel is ideaal voor saté en hamburgers, maar voor een pulled pork heb je toch echt een gesloten barbecue en briketten nodig.” De nieuwste trend dit jaar voor de mooiste gerechten zou de Buddha Q zijn. “Het is de Rolls Royce onder de barbecues. Hiermee ben je voorlopig voorzien met het beste van het beste.”

Via
DenHaagFM
Tags
Laat meer zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close