Disney’s AIDA de musical

In het beroemde Circustheater in Scheveningen genieten de inwoners van Den Haag regelmatig van de nieuwste grootschalige musicalvoorstellingen. De afgelopen jaren hebben producties zoals The Lion King, Anastasia en Sister…

Disney’s AIDA de musical

In het beroemde Circustheater in Scheveningen genieten de inwoners van Den Haag regelmatig van de nieuwste grootschalige musicalvoorstellingen. De afgelopen jaren hebben producties zoals The Lion King, Anastasia en Sister Act het publiek betoverd, en momenteel schittert Disney’s Aladdin op het podium. Maar wat voor een befaamde musical kunnen we in het komende jaar verwachten?

De anticipatie blijft hoog voor de jaarlijkse of langlopende grootschalige musical die Scheveningen zal betoveren. Het Circustheater heeft een solide reputatie opgebouwd als gastheer voor weergaloze musicalproducties, en we kijken reikhalzend uit naar de volgende magische shows die onze regio zullen aandoen. Voor het jaar 2023 is er speculatie dat AIDA zijn opwachting zal maken.

Stage Entertainment, de producent van deze epische musicals, heeft nog niet veel onthuld, maar alle aanwijzingen wijzen erop dat de Disney-musical AIDA zijn intrede zal doen in het Circustheater vanaf februari 2023. Het Circustheater, dat ook wel bekendstaat als het Disney-musicaltheater, lijkt klaar te zijn voor AIDA. Met diverse auditieoproepen voor zangers en acteurs voor de nieuwe versie van de musical lijkt het vrijwel onvermijdelijk dat AIDA Aladdin zal opvolgen.

Verscheidene castings zijn te vinden op diverse platforms, hoewel de officiële locatie nog niet is bevestigd. Wat wel duidelijk is, is dat AIDA gepland staat om vanaf februari 2023 minstens tot april 2024 in Nederland te spelen.

Deze nieuwe versie van de musical belooft een frisse benadering, met muziek en teksten van Elton John en Tim Rice, die bekendstaan om hun samenwerking bij het creëren van muziek voor Disney. AIDA was eerder in Nederland te zien in 2001, met de laatste voorstelling in het Circustheater in Scheveningen tot 2003, waarbij meer dan 1,2 miljoen bezoekers werden aangetrokken.

Het blijft mogelijk dat AIDA niet onmiddellijk na Aladdin in Scheveningen te zien zal zijn, en dat de musical mogelijk in een andere stad wordt opgevoerd. Blijf op de hoogte voor verdere updates.


Algemene informatie