Vrijwilligers Buurttuin Loggerstraat-Pinkstraat Krijgen Gulden Klinker

Op woensdag 5 juni 2024 ontving de buurttuin in de Loggerstraat-Pinkstraat een Gulden Klinker. Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen onthulde samen met de bewoners de Gulden Klinker, die een ereplaats kreeg in het groen.

Woningcorporatie Haag Wonen beschikte over een ongebruikt stukje grond in Scheveningen-Dorp. Bewoonster Gon Keus vond dit zonde en begon in 2021 met het wieden van onkruid. Haag Wonen steunde haar initiatief, en dankzij Gons enthousiasme sloten steeds meer buurtbewoners zich aan. Zo groeide de buurttuin uit tot een bloeiende oase met groenten, bloemen en kruiden.

Meer Contact met de Buurt

De buurttuin biedt de bewoners niet alleen een mooi uitzicht, maar bevordert ook het sociale contact. Mensen komen naar de tuin voor een praatje en om elkaar beter te leren kennen. Deze zomer wordt er weer een burendag georganiseerd, een traditie die vorig jaar begon met een gezamenlijke maaltijd van vlierbessen uit de oude vlierboom in de tuin.

Gulden Klinker Aanvragen

Lees meer over de Gulden Klinker en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden op de website van Gulden Klinker: beloning voor actieve bewoners.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws