Den Haag werkt aan nieuwe beurs voor Indische Gemeenschap

Den Haag werkt aan nieuwe beurs voor Indische Gemeenschap

Volgend jaar kan er in Den Haag weer een beurs voor de Indische gemeenschap plaatsvinden. De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor een opvolger van de Tong Tong Fair, die dit jaar niet doorging door het faillissement van de organisator.

Majel Blonden, directeur van poppodium Paard van Troje, en Perry Lehmann, zakelijk leider van concertorganisator ProJazz, zijn aangesteld als ‘verkenners’ om het nieuwe evenement voor te bereiden. Volgens de gemeente hebben zij ‘een breed netwerk in de Haagse Indische gemeenschap’.

Blonden en Lehmann ontvangen een onkostenvergoeding van maximaal 10.000 euro om het evenement voor te bereiden. Daarnaast heeft de gemeente een subsidie van 50.000 euro gereserveerd voor de beurs, mocht deze daadwerkelijk doorgaan.

De Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair werd halverwege mei officieel failliet verklaard, nadat eerder die maand al uitstel van betaling was aangevraagd. Het Haagse Indische cultuurfestival kampte al langer met financiële problemen.

De Tong Tong Fair, een belangrijk evenement voor de Indische gemeenschap, zou op 24 mei beginnen in Den Haag. Vanwege geldgebrek kon het evenement echter niet doorgaan, wat voor veel ondernemers die hun rekeningen al hadden betaald, een grote schok was.

Eendaags Alternatief

Teleurgestelde fans van de Tong Tong Fair konden op 2 juni in Voorburg terecht voor een eendaags alternatief: Pasar Siang Keci. ‘We hebben bands met Indische roots, lekker eten en werken samen met een dansschool om dat Pasar Malam-gevoel te creëren,’ vertelde organisator Dave Fisser voorafgaand aan het evenement.

In datzelfde weekend werd ook Pasar Indonesia georganiseerd in De Broodfabriek in Rijswijk, als alternatief voor de geschrapte Tong Tong Fair in Den Haag.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws