DOVO Stunt Tegen Scheveningen en Bereikt Tweede Ronde KNVB Beker

DOVO heeft dinsdagavond verrassend de tweede kwalificatieronde van het KNVB Bekertoernooi bereikt door met 2-1 te winnen van tweede divisionist Scheveningen. Na een gelijkspel van 1-1 in de reguliere speeltijd, trok de derde divisionist in de verlenging aan het langste eind dankzij een doelpunt van Max den Boer. “Ik kon bijna niet meer ademen, maar soms moet je doorzetten,” zei de matchwinner na afloop.

De eerste helft kenmerkte zich door voorzichtig spel van beide teams, met weinig kansen. Toch slaagde DOVO erin om op het laatste moment voor rust de leiding te nemen. Jorrit Fiegen gaf een perfecte voorzet op Nick Hak, die zijn team met een doelpunt de kleedkamer in stuurde.

Rode Kaart en Spanning

Hak eiste in de tweede helft opnieuw de aandacht op, maar dit keer met een negatieve wending. Binnen een minuut kreeg hij twee gele kaarten, waardoor DOVO vanaf de 78e minuut met tien man verder moest spelen. Kort daarvoor had Scheveningen via Yunis Emre Ates al de gelijkmaker gescoord. Net als in hun vorige competitiewedstrijd tegen Rohda Raalte moest DOVO de wedstrijd wederom met een man minder voltooien, maar dit keer met succes.