Haringveiling brengt minder op dan voorgaande jaren

Haringveiling brengt minder op dan voorgaande jaren

person holding black plastic tray with meat

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft dit jaar 81.000 euro opgebracht, aldus het Nederlands Visbureau. De opbrengst gaat naar de Nederlandse Hersenbank. Dit bedrag ligt lager dan in eerdere jaren.

In 2023 leverde de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring een recordbedrag van 159.500 euro op. Het jaar daarvoor was de opbrengst 113.500 euro, destijds ook een record. Volgens een woordvoerder van het Nederlands Visbureau waren de hoge opbrengsten van de afgelopen twee jaar te danken aan bedrijven die marketingbudgetten hadden gereserveerd om het eerste vaatje te kopen. “Als die tegen elkaar opbieden, gaat het snel omhoog.” Sinds 1996 heeft het vaatje gemiddeld 65.000 euro opgebracht, dus het Visbureau is “zeer tevreden” met de 81.000 euro van dit jaar.

81.000 Euro Opgehaald voor Eerste Vaatje Nieuwe Haring

Het vaatje werd dinsdag geveild in Scheveningen. Deze jaarlijkse veiling markeert de symbolische start van het nieuwe haringseizoen. Zoals altijd wordt de opbrengst gedoneerd aan een goed doel.

De Nederlandse Hersenbank verzamelt hersenweefsel van overleden donoren. Wetenschappers wereldwijd gebruiken dit weefsel voor onderzoek. Dit onderzoek kan meer inzicht bieden in de werking van het menselijk brein en kan bijdragen aan de ontwikkeling van behandelingen voor psychische aandoeningen en ziekten zoals Alzheimer.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws