Recordhitte op 1 september zorgt voor grote drukte op Scheveningse stranden

Recordhitte op 1 september zorgt voor grote drukte op Scheveningse stranden

Vandaag werd in Nederland de warmste 1 september ooit gemeten, met temperaturen die op sommige plaatsen opliepen tot boven de 30 graden. In De Bilt werd om 15.30 uur een temperatuur van 29,4 graden geregistreerd, waarmee het vorige record van 28,4 graden uit 1926 werd verbroken. In Maastricht steeg het kwik zelfs tot 32 graden, waarmee ook daar een nieuw record werd gevestigd.

De onverwacht hoge temperaturen zorgden voor een massale toestroom van strandgangers naar de kust. In Scheveningen en Kijkduin was het zo druk dat er nauwelijks nog parkeerplekken te vinden waren. Rond 14.15 uur meldde de gemeente Den Haag via X (voorheen Twitter) dat de parkeergarages in Scheveningen bijna vol waren en dat er nauwelijks nog plaats was in Kijkduin. Dit leidde tot files en vaststaand verkeer in en rond Scheveningen.

De gemeente heeft strandbezoekers opgeroepen om niet meer met de auto naar Scheveningen of Kijkduin te komen en in plaats daarvan alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken. Ook op het strand van Hoek van Holland was het vandaag bijzonder druk, volgens berichten van handhavers op sociale media.

Met deze hoge temperaturen en de grote drukte op de stranden lijkt de nazomer in Nederland krachtig van start te zijn gegaan, maar het veroorzaakt ook de nodige logistieke uitdagingen voor zowel bezoekers als de lokale autoriteiten.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws