Beleef Reddingbootdag 2024: Vier het 200-jarig Bestaan van de KNRM in Scheveningen!

Beleef Reddingbootdag 2024: Vier het 200-jarig Bestaan van de KNRM in Scheveningen!

Op zaterdag 25 mei 2024 opent de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar deuren voor de jaarlijkse Reddingbootdag. Dit is dé gelegenheid om kennis te maken met het reddingswerk, de toegewijde vrijwilligers en het indrukwekkende materieel van de KNRM. Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden, want we vieren niet alleen het 200-jarig bestaan van de KNRM, maar ook het jubileum van reddingstation Scheveningen. Mis het niet!

Tijdens deze dag krijgen donateurs en andere geïnteresseerden de kans om de vrijwilligers van station Scheveningen te ontmoeten. Ze staan vol trots klaar om hun verhalen te delen over de belangrijke reddingsoperaties voor de kust van Scheveningen. Bovendien is er de mogelijkheid om ons materieel van dichtbij te bekijken en een rondleiding te krijgen door ons boothuis.

Naast de KNRM zullen ook andere hulpdiensten aanwezig zijn, waaronder de politie, brandweer, ambulancezorg en reddingsbrigade. In het boothuis wordt een prachtige tentoonstelling van modelreddingboten opgezet. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals schminken, (digitale) speurtochten, knutselen en kleuren. En vergeet niet een kijkje te nemen in onze Scheveningse Reddingwinkel voor verschillende producten. De dag wordt bovendien opgeluisterd door de muziek van de Zingende Zeelui.

Let op: meevaren is niet gegarandeerd vanwege de grote drukte op Reddingbootdag, vooral omdat we ons moeten houden aan wet- en regelgeving met betrekking tot het maximum aantal passagiers per vaartocht (maximaal 12). Daarom kunnen slechts 2 personen per donateurspas meevaren. Kinderen tot 16 jaar kunnen alleen meevaren onder begeleiding van een volwassene. De dienstdoende schipper beslist ter plaatse of er gevaren kan worden en met wie. Houd hier rekening mee.

Het meevaren en de aanwezigheid van de hulpdiensten zijn onder voorbehoud: we kunnen tijdens Reddingbootdag ook een noodoproep ontvangen. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op 25 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur!

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws