Eerste groep asielzoekers verlaat tijdelijke opvang in Kijkduin

Eerste groep asielzoekers verlaat tijdelijke opvang in Kijkduin

Een man die onlangs vertrok uit een hotel in Kijkduin, waar twintig asielzoekers tijdelijk waren gehuisvest, deelde zijn positieve ervaring met Omroep West. Hij benadrukte de vriendelijke sfeer in de gemeenschap en stelde dat de angst die mensen zichzelf inbeelden, ongegrond is. Deze asielzoekers werden eind november naar de badplaats gebracht omdat er geen beschikbare plek was in het aanmeldcentrum in Ter Apel.

In november zorgde een bezoek van PVV-leider Geert Wilders aan Kijkduin voor onrust, maar volgens bewoners blijkt dit nu ongegrond te zijn geweest. De eerste groep asielzoekers heeft het hotel inmiddels verlaten.

Een bewoner merkte op dat niemand had gevraagd om Wilders’ bezoek en dat het vooral voor hemzelf interessant was. Een medewerkster van een nabijgelegen kledingzaak bevestigde dat alles ‘goed’ is verlopen, zonder enige overlast van de mensen uit het hotel. Ze merkte op dat klanten regelmatig vroegen of zij iets hadden gemerkt, maar dit was niet het geval.

Volgens het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) zullen de overige honderd asielzoekers in de komende anderhalve week vertrekken, zo meldt Omroep West.

De in Kijkduin wonende oud-acteur Edwin Rutten, ook wel bekend als ‘Ome Willem’, vond destijds de ophef weinig inhoudelijk. Hij benadrukte dat als er zorgen zijn, hij die graag zou horen, maar dat het niet zinvol is om zich eerst te profileren en problemen te veronderstellen. Rutten deelde zijn standpunt tijdens het praatprogramma Op1.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws