Aanmeldingen Haagse Parel 2024 geopend

Den Haag – De aanmeldingen voor de Haagse Parel 2024 zijn geopend. Haagse bedrijven die het afgelopen jaar een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan Den Haag én bedrijven die zich richten op circulaire bedrijfsactiviteiten hebben tot maandag 25 maart de tijd om zich op te geven voor de ondernemersprijs.

Haagse Parel

De Haagse Parel is een onderscheiding voor bedrijven die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie en betrokkenheid en initiatief tonen voor de stad. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Den Haag. Dit jaar zijn er twee categorieën: Uitzonderlijke bijdrage en Impactvolle circulaire onderneming.

Wethouder Nur Icar: “De afgelopen tijd heb ik veel Haagse ondernemers mogen spreken. Stuk voor stuk inspirerend en van grote waarde voor onze stad. Met het uitreiken van de Haagse Parel laten we zien hoe trots de gemeente Den Haag op haar ondernemers is.”

Uitzonderlijke bijdrage

Net als voorgaande jaren kunnen bedrijven die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de Haagse economie op het terrein van profilering van de stad, werkgelegenheid, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid of innovatie zich aanmelden voor de categorie Uitzonderlijke bijdrage.

Impactvolle circulaire onderneming

De nieuwe categorie Impactvolle circulaire onderneming is een onderscheiding voor bedrijven die zich richten op maximale herbruikbaarheid en minimale waarde vernietiging van grondstoffen. Daarbij wordt gekeken naar bedrijven die zich richten op zoveel mogelijk circulaire bronnen waarmee een zo groot mogelijke impact wordt gemaakt.

Een bedrijf aandragen

Na het succes van vorig jaar kunnen ondernemers en bewoners van Den Haag ook dit jaar bedrijven aandragen voor een Haagse Parel. Via de website www.haagseparel.nl kun je jezelf of een bedrijf aanmelden die dit jaar niet tussen de genomineerden mag ontbreken.

De vakjury en publieksstemmen

Per categorie worden uit alle inzendingen uiteindelijk drie bedrijven geselecteerd die in aanmerking komen voor de Haagse Parel. Zij worden bezocht door de vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit: Harry Wientjes namens de Economic Board The Hague, Pieter Scholten namens MKB Den Haag, Robert Medenblik namens VNO-NCW regio Den Haag, Matthijs van den Ende namens Dyflexis (winnaar Haagse Parel categorie Familiebedrijven 2023) en Hans van den Broek namens The Shore (winnaar Haagse Parel categorie Uitzonderlijke bijdrage 2023). Het juryrapport telt voor 60% mee in de einduitslag. De overige 40% wordt aangevuld met publieksstemmen.

Aanmelden kan vanaf 26 februari tot maandag 25 maart 10.00 uur via www.haagseparel.nl. Op dinsdag 23 april worden de genomineerden bekend gemaakt.


Foto: Uitreiking Haagse Parel in 2022 aan Poppodium PAARD ©Maarten Ederveen

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws