Bijzondere concert met workshop door de haagse folkgroep King’s Galliard

Entertainment
0

Bijzondere concert met workshop door de haagse folkgroep King’s Galliard

TheaterCafé De Mix organiseert op zondagmiddag 3 maart een voorstelling van de folkgroep King’s Galliard. In dit TheaterCafé ontmoeten senioren (55+) elkaar en wordt vitaliteit bevorderd door actieve deelname te stimuleren. De Mix organiseert concerten, (in dit geval dus Ierse folk), lezingen en voorstellingen met daarbij een hapje en een drankje.
Na afloop wordt voor de liefhebbers tegen een gering bedrag een stevige, vegetarische maaltijdsoep met brood geserveerd.

De inloop is v.a. 15:15 uur, daarna is er de mogelijkheid tot meedoen met de workshop
‘lepels bespelen’ (ritme-instrument). Het concert zelf begint om 16:00 uur. In de aanloop naar St. Patricks Day is dit een mooie gelegenheid om alvast wat Ierse sfeer te proeven in dit groene theater. (Het Zeeheldentheater is ook wat milieu betreft een ‘groen’ theater.)

King’s Galliard was in de jaren zeventig een begrip. Met virtuoze Ierse muziek trok de groep overal volle zalen en won zij diverse prijzen, o.a. op het Letterkenny Folkfestival en in Tralee.
In de jaren negentig nam de belangstelling voor folk af, maar momenteel is er sprake van een hernieuwde belangstelling en waardering voor deze muziekvorm, vanwege de akoestische muziek, mooie melodieën en een persoonlijke presentatie. Daarom is King’s Galliard weer bij elkaar gekomen en klinken jigs, reels, slip-jigs, hornpipes, een air van de legendarische harpist O’Carolan en Ierse ballads eindelijk weer, in dit Haagse theater.

De groep bestaat uit de volgende muzikanten:
Lenneke Willems: viool
Sharon Bradley: zang en gitaar (Sharon is na een Ierse tournee van King’s Galliard meegekomen naar Nederland, hier blijven wonen, speelt ook in de groep The Bradley Bunch en neemt nu op gitaar bij King’s Galliard de plaats in van Jørn Plas.)
Frenk van Meeteren: bouzouki, mandoline, banjo, zang en bodhràn (Ierse trom)
Jan Erik Noske: dwarsfluit, traverso, wood whistle, piccolo, lepels en piano

 

 

Plaats: Het Zeeheldentheater
Trompstraat 342
070-3992222

Datum: zondag 3-3-2024
Inloop: 15:15 uur
Workshop: 15:30
Aanvang concert: 16:00 uur
Toegang: € 12,50
Ooievaarspas/studenten: € 6,25
Vluchtelingen: gratis
Kaarten online via www.zeeheldentheater.nl

Entertainment
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws