De constructie van vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp is gestart.

De constructie van vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp is gestart.

Op de stranden van Scheveningen en Duindorp is de jaarlijkse traditie van het opbouwen van vreugdevuren van start gegaan. De bouwers begonnen om 22.00 uur met het verzamelen en stapelen van pallets. De komende dagen zal er hard gewerkt worden aan het creëren van metershoge houtstapels die tijdens de jaarwisseling in vuur en vlam zullen opgaan.

De vreugdevuren zijn een langdurige traditie in Den Haag en de exemplaren op de stranden van Scheveningen en Duindorp behoren tot de grootste. In de overgang van 2018 naar 2019 ging het echter mis toen harde wind smeulend hout over Scheveningen blies, wat leidde tot een vonkenregen en ruim een miljoen euro schade. Na onderzoek bleek dat de stapels veel hoger waren dan met de gemeente afgesproken en dat de gemeente onvoldoende had gedaan om de regels te handhaven. Sinds vorig jaar gelden er strengere regels voor de vreugdevuren, waaronder een maximale grootte van 10 bij 10 bij 10 meter. Organisatoren dienen ook duidelijke veiligheidsmaatregelen te nemen voor toeschouwers en omstanders.

In oktober kondigde de gemeente aan dat de bouwers dit jaar meer financiële steun kunnen ontvangen. Voor de grootste vuren in Scheveningen en Duindorp is nu maximaal 161.000 euro per vreugdevuur per jaar beschikbaar. De gemeente motiveerde dit besluit door te wijzen op de gestegen kosten van veiligheidsmaatregelen voor de nieuwjaarsfeesten, waarvoor het oorspronkelijke bedrag ontoereikend bleek te zijn.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws