Eerste editie ‘WonderDagen’ strijkt neer in Scheveningen

Entertainment, Nieuws
0

Eerste editie ‘WonderDagen’ strijkt neer in Scheveningen

In de kerstvakantie zijn alle kinderen uit Den Haag welkom in de Oude Kerk in Scheveningen voor de eerste editie van de ‘WonderDagen’. Zes dagen lang wordt de Oude Kerk omgetoverd tot een groot speelparadijs voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zij genieten een dag lang van creatieve workshops, muziek en Oud Hollandsche spellen.

 

De kinderen zijn welkom op 21, 22 en 23 december, of tijdens de speciale stadsdeel dagen op 28, 29 en 30 december. Dagkaarten zijn al vanaf € 7,50 verkrijgbaar en alleen bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar per dag. Met een dagkaart kunnen kinderen aan alle activiteiten meedoen: een muzikale workshop, een skateboard workshop, je eigen tas maken en versieren met graffiti, oud Hollandsche spellen en meer sport en ontspanning. Alle activiteiten en workshops worden verzorgd door professionele begeleiders.

 

Initiatiefnemer van de WonderDagen is Stichting Leren Doen. Woordvoerder Jochem Cats: “We willen kinderen uit alle sociale klassen van Den Haag een leuke dag bezorgen waarbij ze ook gelijk even weg zijn uit de corona sleur. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de dagen helemaal coronaproof zijn. Zo worden de kinderen bij binnenkomst in kleinere groepen verdeeld waarmee ze de hele dag samenblijven. Door middel van een roulatiesysteem komen de groepen langs iedere activiteit gedurende de dag. We mogen ouders helaas niet toelaten vanwege de corona maatregelen, maar wij zorgen natuurlijk voor professionele begeleiders tijdens de WonderDagen.”

 

Met een speciale dagkaart van € 7,50 proberen wij ook de kinderen van ooievaarspashouders en ouders met een kleine beurs naar ons evenement te krijgen.

 

Het programma

Het programma van de WonderDagen duurt dagelijks van 9.30 tot 16.00 uur. De kinderen worden deze dag compleet verzorgd, naast de activiteiten en workshops krijgen ze een gezonde snack, voldoende drinken en een gezonde lunch aangeboden. De eigen gemaakte tas, die ze zelf versieren tijdens de graffiti workshop, krijgen ze ook mee naar huis.

 

Stichting Leren Doen organiseert deze WonderDagen samen met het Jeugdvakantieloket, Gemeente Den Haag en de Stadsdelen Scheveningen, Escamp, Laak en Centrum. Voor de workshops en activiteiten is een samenwerking gezocht met lokale ondernemers zoals evenementenbureau Beleving aan Zee, Oude Kerk Evenementen, muziekschool YMCA, stichting TrashUre Hunt en WeAreCats Art&Culture.

 

 

Meer informatie: facebook.com/wonderdagen

Tickets: wonderdagen.eventbrite.nl

Entertainment, Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws