Jimmy Nelson zal een signeersessie houden bij Muzee Scheveningen

Jimmy Nelson zal een signeersessie houden bij Muzee Scheveningen

Ontdek vanaf 5 april de betoverende tentoonstelling ‘Ode aan Nederland‘ in Muzee Scheveningen. Deze reizende expositie onthult adembenemende foto’s van twintig Nederlandse streekdrachtgemeenschappen, vastgelegd door de gerenommeerde fotograaf Jimmy Nelson. De befaamde kunstenaar, geboren in het Verenigd Koninkrijk maar Nederland omarmend als zijn thuis, zal op donderdag 4 april aanwezig zijn voor een exclusieve signeersessie van zijn nieuwste boek ‘Between the sea and sky’. Wie dit unieke evenement bijwoont, gaat niet alleen naar huis met een gesigneerd exemplaar, maar krijgt tevens de kans op een exclusieve preview van de tentoonstelling. Mis dit niet en koop je kaarten vóór 25 maart.

‘Ode aan Nederland’ reist langs vier vooraanstaande musea in Nederland, waarbij Muzee Scheveningen de tweede stop is van 5 april tot en met 30 juni. De indrukwekkende reis begon in het pittoreske Zeeuwse Axel en zal vervolgens de weg vinden naar Museum Dokkum in Friesland, om ten slotte te schitteren in het Zaans Museum in Zaandam.

Wat deze tentoonstelling extra bijzonder maakt, is het gebaar van de Jimmy Nelson Foundation. Elk van de gemeenschappen ontvangt een uniek kunstwerk als een eerbetoon aan hun oorsprong.

Eerder heeft PostNL een exclusieve serie postzegelvellen uitgebracht onder de noemer ‘Jimmy Nelson – Ode aan Nederland’. Deze prachtige postzegels tonen portretten van Nederlandse vrouwen en meisjes gekleed in traditionele kleder- en streekdracht, waaronder de illustere Scheveningse Riet Taal. Een meesterlijke viering van de Nederlandse cultuur, vastgelegd op kunst en postzegels.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws