Kane keert terug naar de roots: jubileumconcert op Scheveningse kustlijn

Kane keert terug naar de roots: jubileumconcert op Scheveningse kustlijn

Op vrijdag 30 augustus staat er een bijzonder concert gepland bij het Havenhoofd op het strand van Scheveningen, waar Kane, de bekende Haagse band, haar opwachting zal maken. Dit aangekondigde jubileumoptreden markeert precies 25 jaar sinds de band voor het eerst het Scheveningse zand betrad. Dinand Woesthoff, de frontman van Kane, verklaarde: ‘De cirkel is rond. Kane op het Scheveningse zand. Terug waar het allemaal begon. Nog één keer thuis.’

Voor Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen heeft Scheveningen altijd een speciale betekenis gehad. Het was niet alleen de plaats waar ze woonden, maar ook waar hun muzikale carrière van start ging. In 1999 organiseerden ze zelfs hun eerste festival voor de deur van strandtent Mecca, die destijds eigendom was van Woesthoff.

Woesthoff kijkt reikhalzend uit naar Kane Live on the Beach en zegt: ‘Nog één keer Scheveningen… Nog één keer strand… Nog één keer live… Nog één keer thuis.’

Een stap terug en vooruit

Kane, met hits als Rain Down On Me, So Glad You Made It en Can You Handle Me, heeft een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd met optredens op grote festivals als Pinkpop en Parkpop. Na een pauze in 2013, waarin de bandleden zich richtten op eigen projecten, werd in 2014 besloten om uit elkaar te gaan. Eind vorig jaar kwam echter het nieuws naar buiten dat de band weer bij elkaar zou komen, met geplande optredens in onder andere de Ziggo Dome in juni.

Als voorprogramma voor het jubileumconcert op 30 augustus zullen de Haagse bands The Indien en Prins S. en de Geit het podium betreden. The Indien, genomineerd voor een 3FM award, wordt gezien als dé band die op het punt staat door te breken. Prins S en de Geit hebben al een stevige reputatie opgebouwd, met optredens tijdens het Beatstad Festival vorig jaar.

Traditie op de kust

Live on the Beach vindt jaarlijks plaats in Scheveningen, op het strand bij het noordelijk havenhoofd. Eerdere edities van deze grote strandconcerten verwelkomden artiesten als Marco Borsato, Golden Earring, Kensington, Doe Maar, Anouk, De Staat, Danny Vera en Keane. De concerten trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit heel Nederland.

Voorverkoop en details

De kaartverkoop voor het concert van Kane begint op vrijdag 22 maart om 10.00 uur via www.liveonthebeach.nl. De kaarten kosten 62,50 euro.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws