LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen onthult Den Haag nagebouwd in LEGO®

Entertainment, Nieuws
0

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen onthult Den Haag nagebouwd in LEGO®

Foto: LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen onthult Den Haag nagebouwd in LEGO® ©Arnaud Roelofsz

Burgemeester Van Zanen plaatst minifiguur van zichzelf voor het stadhuis in MINILAND

Na meer dan 6.800 bouwuren door een team van internationale en getalenteerde ‘Meester Model Bouwers’ is MINILAND af en vandaag onthult. Aan Haagse burgemeester Jan van Zanen de eer om de laatste hand te leggen door zijn minifiguur te plaatsen voor het stadhuis. MINILAND is met 22 iconische gebouwen zoals Paleis Noordeinde, Den Haag Holland Spoor en de Ridderzaal een interactieve weergave van Scheveningen en Den Haag. Hiervoor zijn meer dan 1 miljoen steentjes in 17 verschillende kleuren gebruikt. De LEGO®-stad waar meer dan 2.500 minifiguren leven verandert indrukwekkend van dag naar nacht waarvoor 300 meter bedrading en 60 straatlampjes zijn gebruikt. Met de komst van MINILAND kunnen ook de allerkleinsten Den Haag en Scheveningen op een interactieve wijze beter leren kennen. De opening van de attractie voor het publiek staat gepland in het voorjaar 2021. Tickets en jaarpassen zijn vanaf maandag 14 december verkrijgbaar via: legolanddiscoverycentre.nl/scheveningen  

 

Van Paleis Huis Ten Bosch tot het Binnenhof

MINILAND is met meer dan 22 Haagse highlights een van de hoogtepunten van de overdekte binnenattractie. Nicola Hamilton, Cluster General Manager is trots op de maandenlange inzet van het team van Meester Model Bouwers: “Er zijn slechts een aantal personen over de hele wereld die de titel van Meester Model Bouwer mogen dragen. Zij zijn officieel de beste LEGO®-bouwers van de hele wereld en hebben zich afgelopen jaar met hart en ziel ingezet om Den Haag en Scheveningen in het klein na te bouwen. En met een indrukwekkend resultaat: van Paleis Huis Ten Bosch tot het Binnenhof en het Vredespaleis. Zelfs het internationaal Strafhof en de Zurichtoren zijn tot in detail nagebouwd. Er zijn daarnaast 13 gebouwen geanimeerd om onze stad van LEGO® tot leven te brengen. Vandaag hebben de eerste kinderen MINILAND mogen ontdekken waarbij ze vol verwondering urenlang keken naar de ministad. Ik kan niet wachten tot onze opening in het voorjaar waarbij we alle kinderen beter kennis kunnen laten maken met Den Haag en Scheveningen.” 

 

Foto: Burgemeester Van Zanen plaatst minifiguur van zichzelf voor het stadhuis in MINILAND ©Arnaud Roelofsz

 

Foto: Den Haag indrukwekkend in het klein nagebouwd met meer dan 1 miljoen LEGO® steentjes ©Arnaud Roelofsz

 

Over LEGOLAND® Discovery Centre

LEGOLAND® Discovery Centre is een overdekte binnenattractie gebaseerd op het LEGO® steentje. Het concept is bedacht en ontworpen speciaal voor kinderen. De attractie biedt een unieke en speciale plek voor 2 tot 3 uur interactief vermaak voor kinderen, hun familie en vriendjes in de leeftijd van 3 tot 10 jaar. De nieuwe attractie heeft verschillende LEGO® speelzones, een creatief LEGO® bouw- en test gebied, een gethematiseerde LEGO® ‘attractierit’, een 4D-bioscoop en een MINILAND met Haagse highlights. Ook is er een special leslokaal aanwezig waar bezoekers een masterclass van een LEGO® Meester Model Bouwer kunnen volgen. De LEGOLAND® Discovery Centres zijn ontwikkeld door Merlin Entertainments. De vestiging op Scheveningen is de 27e wereldwijd. De opening staat gepland in het voorjaar van 2021. Ga voor meer informatie naar www.legolanddiscoverycentre.nl.

Entertainment, Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws