Nieuwe Levensadem voor Schevenings Paviljoen: Een Schatkist van Mogelijkheden

Nieuwe Levensadem voor Schevenings Paviljoen: Een Schatkist van Mogelijkheden

Het toekomstgerichte paviljoen aan het strand van Scheveningen was ooit bedoeld als een magneet voor bezoekers, maar veranderde al snel in een verlaten bastion aan de Noordboulevard. Na de teleurstelling van het afhaken van het Hard Rock Café en een pijnlijke oplichtingszaak, staat het pand al jaren leeg.

“Er moet met spoed een topattractie worden gevonden om dit spookachtige paviljoen nieuw leven in te blazen. Ondernemers aan de Noordboulevard klagen al geruime tijd over het gebrek aan bezoekers, ondanks de miljoenen euro’s aan belastinggeld die de gemeente heeft geïnvesteerd om dit deel van de boulevard te revitaliseren,” aldus Coen Bom, raadslid van Hart voor Den Haag. Hij dringt er bij het stadsbestuur op aan om met Hommerson te bespreken hoe de beloofde trekpleister snel weer op de agenda kan komen. “We hebben vernomen dat Hommerson in gesprek is met potentiële gegadigden, maar als zij er niet uitkomen, moet de gemeente bijspringen door een bureau in te schakelen dat gespecialiseerd is in het aantrekken van attracties. Die topattractie moet en zal er komen.”

Het raadslid betreurt ook het feit dat de interactieve vuilnisbakken op de Noordboulevard eerder aan Tsjernobyl doen denken dan aan een gezellige boulevard.

“Hoewel het doel van de vuilnisbakken is om mensen, met name kinderen, aan te moedigen om afval op de juiste manier weg te gooien, is de uitstraling van de vuilnisbak verre van aantrekkelijk,” aldus Bom, die pleit voor een vrolijker en gezelliger ontwerp. “Denk bijvoorbeeld aan iets als de Holle Bolle Gijs van de Efteling, met de bekende kreet ‘papier hier’, of misschien zelfs aan onze eigen Haagse Harry. Maar laten we daarbij vooral de kenmerkende stem van Sjaak Bral behouden.”

Bom zal donderdag twee moties indienen om zijn plannen te verwezenlijken.

Schevenings Paviljoen: Een Innovatief Centrum voor Vermaak en Duurzaamheid

Het iconische paviljoen aan het strand van Scheveningen, ooit een symbool van hoop en verwachting, is nu een triestig stukje leegstand aan de Noordboulevard. Na het afhaken van het Hard Rock Café en een akelige oplichtingszaak, heeft het pand zijn glans verloren.

“Het is hoog tijd dat we nieuw leven blazen in dit verlaten paviljoen. De ondernemers klagen terecht over het gebrek aan bezoekers, ondanks de miljoenen die zijn geïnvesteerd door de gemeente,” zegt Coen Bom, raadslid van Hart voor Den Haag. Hij roept de gemeente op om snel met Hommerson te schakelen om de beloofde trekpleister nieuw leven in te blazen. “Als zij er niet uitkomen, moeten we als gemeente een bureau inschakelen dat gespecialiseerd is in het aantrekken van topattracties. Die attractie moet er komen, punt uit.”

Bom uit ook zijn teleurstelling over de interactieve vuilnisbakken op de Noordboulevard.

“Hoewel de bedoeling goed is, zien die vuilnisbakken eruit als iets uit een post-apocalyptische film,” zegt Bom. Hij pleit voor een redesign, misschien iets in de trant van de Holle Bolle Gijs van de Efteling, met behoud van de stem van Sjaak Bral natuurlijk.”

Bom zal donderdag twee moties indienen om zijn plannen te verwezenlijken.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws