Vossen bezoeken strandtent en supermarkt in Scheveningen: ‘Reintje doet geen vlieg kwaad’

Vossen bezoeken strandtent en supermarkt in Scheveningen: ‘Reintje doet geen vlieg kwaad’

brown fox lying on black rock

In de Scheveningse haven is een opmerkelijk tafereel ontstaan waarbij vossen zich steeds vaker onder de mensen begeven. Recentelijk liep een hongerig vosje zonder enige schroom het nieuwe restaurant van Simonis binnen. Dit onverwachte bezoek verraste zowel personeel als gasten. Niet ver daarvandaan, in de buurt van de tramremise, is een oudere vos een bekende verschijning geworden. Deze vos, door de lokale bewoners liefkozend ‘Reintje’ genoemd, struint regelmatig op zijn gemak langs de plaatselijke supermarkt. De buurtbewoners hebben Reintje geaccepteerd als een vriendelijk en nieuwsgierig lid van de gemeenschap.

Volgens de bewoners is er geen reden tot bezorgdheid. “Reintje doet geen vlieg kwaad,” zeggen ze geruststellend. Deze bijzondere interacties tussen mens en dier tonen de aanpassingsvaardigheden van vossen en hun vermogen om te overleven in stedelijke gebieden.

De ontmoetingen met deze slimme dieren zijn voor velen een boeiende ervaring. Ze herinneren ons eraan hoe dicht we eigenlijk bij de natuur leven, zelfs in een stedelijke omgeving als Scheveningen. Dus mocht je binnenkort een vos tegenkomen tijdens je bezoek aan de haven of de supermarkt, weet dan dat je in het gezelschap bent van de vriendelijke buurtvos Reintje.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws