Maak Scheveningen groener: Ruil tegels voor gratis planten

Maak Scheveningen groener: Ruil tegels voor gratis planten

Bewoners die verlangen naar meer groen kunnen zich opnieuw aansluiten bij het NK Tegelwippen, met de mogelijkheid om deel te nemen tot en met 31 oktober 2024. In het Geuzenkwartier staat op 13 april 2024 een Groenspiratiedag gepland, terwijl het Statenkwartier een speciale actiedag heeft op 24 april 2024.

Duurzaam Den Haag, via de actie Operatie Steenbreek, biedt bewoners de kans om tegels in te ruilen voor gratis planten, individueel of samen met de buurt. Deze actie sluit aan bij het groen thema dat veel aandacht krijgt op de wijkagenda’s van Scheveningen. Vorig jaar hebben diverse wijken en straten in Scheveningen deelgenomen, zoals de wijk Duinoord. In mei 2023 hebben 46 bewoners maar liefst 900 tegels ingeleverd voor gratis planten.

Op 13 april 2024 organiseren bewoners van het Geuzenkwartier een Groenspiratiedag op het Sint Aldegondeplein. Naast het creëren van geveltuinen met Operatie Steenbreek, staan er nog tal van andere groene activiteiten op het programma, variërend van een plantenruilmarkt tot een wandelroute. Aanmelden voor een geveltuin is mogelijk via groenegeuzen@gmail.com.

Op 24 april 2024 nemen inwoners van het Statenkwartier deel aan de actie. Er zal een container beschikbaar zijn voor de tegels en de planten zullen in de wijk worden uitgedeeld. Aanmelden kan tot 12 april 2024 via de website van het wijkoverleg.

Groen biedt tal van voordelen. Het zorgt niet alleen voor een gezellige uitstraling van de straat, maar helpt ook om hittestress te voorkomen. In wijken met veel bebouwing (steen) is het op warme zomerdagen warmer dan op plaatsen met veel groen.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van Duurzaam Den Haag, waar ook ondersteuning wordt geboden bij het organiseren van een actie in de straat of buurt.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws