Bijzondere Stembureaus in Den Haag: Van Scheveningen tot Madurodam

Nieuws, Politiek
0

Bijzondere Stembureaus in Den Haag: Van Scheveningen tot Madurodam

Scheveningen

In Den Haag staat de aanstaande verkiezingsdag bol van keuzes, niet alleen op het gebied van politiek, maar ook wat betreft de locaties waar je je stem kunt uitbrengen. Scheveningen, met zijn maritieme charme, biedt stemgerechtigden de mogelijkheid om van het stemmen een cultureel uitje te maken. Het Kunstmuseum en Muzee Scheveningen openen hun deuren als stembureaus. Bezoekers met een stempas krijgen in het Kunstmuseum zelfs gratis toegang tot alle tentoonstellingen. Voor een stem met een frisse zeebries kun je terecht bij De Pier of het statige Kurhaus. Madurodam en Stichting See Lab voegen nog meer variatie toe aan de keuzemogelijkheden.

Centrum

Het kloppende hart van Den Haag, het centrum, biedt stemmers diverse interessante opties. Het stadhuis, Amare (het cultuurcomplex), en de Raad voor de rechtspraak aan de Kneuterdijk dienen als traditionele maar karaktervolle stembureaus. Voor een bijzondere ervaring tijdens het stemmen kun je terecht in de Foodhallen, het bekende poppodium PAARD, of bij het multimediale Beeld & Geluid. Zelfs op het drukke Centraal Station en Den Haag HS kun je in een stemhokje je keuze maken.

Escamp, Haagse Hout, Laak, Loosduinen, Leidschenveen-Ypenburg, en Segbroek

Elk stadsdeel in Den Haag heeft zijn eigen karakteristieke stembureaus. In Escamp kunnen stemmers terecht bij Theater en Filmhuis Dakota of Musicon. Het Haga Ziekenhuis en Sportcampus Zuiderpark dienen een dag lang als stembureau. In Haagse Hout kunnen kiezers hun stem uitbrengen in HMC Bronovo, Hogeschool InHolland Den Haag, of zelfs in het Provinciehuis. Laak biedt onder andere het geluidsarme stadsdeelkantoor en sportgelegenheden zoals HVV Laakkwartier. Loosduinen brengt popcultuur naar de stembus met Popradar Den Haag en biedt ook stemlocaties in bibliotheken en bij het Leger des Heils. In Leidschenveen-Ypenburg kun je naast stemmen ook zwemmen bij het Hofbad, of je keuze maken in de Hornbach. Segbroek biedt diverse opties, waaronder Theater De Nieuwe Regentes, SVV Scheveningen voor sportliefhebbers, en Brouwerij de Prael voor degenen die hun stem willen combineren met een ambachtelijk biertje.

Blinden en Slechtzienden

Voor degenen met visuele beperkingen zorgt Den Haag voor speciale stembureaus met extra hulpmiddelen. Op de gemeentewebsite is een gedetailleerd overzicht te vinden van alle stembureaus, inclusief die met faciliteiten voor blinden en slechtzienden. Kortom, Den Haag biedt een rijke variëteit aan bijzondere locaties om jouw stem uit te brengen tijdens deze verkiezingen. Stemmen wordt niet alleen een burgerplicht, maar ook een ontdekkingsreis door de diverse buurten en culturele hotspots van de stad.

Nieuws, Politiek
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws