Code Geel: Zware windstoten in Zuid-Holland

Nieuws
0

Code Geel: Zware windstoten in Zuid-Holland

ocean waves

Vanaf 12.00 uur wordt code geel van kracht in Zuid-Holland. Vooral in het westen van het land worden dinsdag lokaal zware windstoten verwacht, tot wel negentig kilometer per uur. Maar waar moet je rekening mee houden als je de deur uitgaat?

Verwachte Avondspits en Veiligheidswaarschuwing

De ANWB voorspelt een zware avondspits, zij het zonder enorme problemen. Toch kunnen de zware windstoten leiden tot verkeersongevallen. “Op dinsdag is het altijd drukker op de weg dan op andere werkdagen. Vooral in de regio’s Den Haag en Rotterdam ontstaan vaak files. De combinatie van regen en windstoten vergroot het risico op ongelukken,” aldus een woordvoerder.

Langdurige Waarschuwing en Verwachte Weeromslag

De waarschuwing voor zware windstoten geldt zeven uur lang. De wind komt uit het zuidwesten en kan snelheden tot 75 kilometer per uur bereiken, met mogelijk uitschieters tot 90 kilometer per uur aan de kust. Het KNMI voorspelt dat het weer rond 19.00 uur weer zal kalmeren.

Advies voor Weggebruikers en Aanhangwagens

De ANWB adviseert weggebruikers om kritisch te kijken naar de stevigheid en het gewicht van hun aanhanger of caravan. Misschien is het verstandig om verhuizingen of uitstapjes met de caravan uit te stellen naar woensdag? “Wat betreft de wind is het lastig te voorspellen. Het kan zijn dat voertuigen met aanhangers of vrachtwagens moeite hebben om stabiel te blijven in de wind,” benadrukt de ANWB.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws