Duinoord’s Duurzame Hof van Boedijn: Een Groene Droom in de Maak

Nieuws
0

Duinoord’s Duurzame Hof van Boedijn: Een Groene Droom in de Maak

person holding gray metal tool

In de rustieke wijk Duinoord, achter de Obrechtstraat, staat momenteel een oude timmerfabriek. Echter, de toekomst van het ietwat verouderde bedrijventerrein achter deze straat lijkt veelbelovend. Hier moet binnenkort ruimte komen voor een kleinschalig en duurzaam woonproject, genaamd Hof van Boedijn. Het beoogde project omvat vijf woningen die omringd worden door een weelderig groen park. De initiatiefnemers van dit project koesteren deze droom al geruime tijd en hebben nu officieel hun plannen bij de gemeente ingediend.

Hof van Boedijn komt pal naast Sunny Court te liggen, een bescheiden gemeentelijk park van 3000 vierkante meter. Het project omvat vijf woningen en een groen Heempark. De initiatiefnemers hebben de gemeente officieel verzocht om een omgevingsvergunning en het wijzigen van de bestemming van het gebied naar ‘wonen en tuin’.

De oude timmerfabriek, die momenteel nog op het terrein staat, zal worden gesloopt om plaats te maken voor de vijf geplande woningen. De initiatiefnemer, Steef Versprille, koestert al sinds 1990 de visie om iets met deze oude timmerplaats te doen. Wat begon als een plek voor zijn catamarans, groeide uit tot een persoonlijke ambitie om hier daadwerkelijk te wonen. Door de jaren heen heeft hij stukje bij beetje delen van het terrein verworven.

In 2017 begon Steef Versprille serieus onderzoek te doen naar de mogelijkheden op het terrein. In 2019 werd een beginselaanvraag ingediend. Het oorspronkelijke idee was om de bestaande timmerfabriek te renoveren. Echter, vanwege beperkingen op de erfgrens van het Sunny Court terrein, moesten de plannen worden herzien. Uiteindelijk zal de timmerfabriek plaatsmaken voor vijf nieuwe woningen.

De plannen hebben door de jaren heen verschillende wijzigingen ondergaan na uitgebreid overleg met de buurt. Participatieavonden werden georganiseerd om feedback te verzamelen. Het belangrijkste inzicht was de wens van bewoners voor meer groen. Samen met landschapsontwerper Jan Verburg, betrokken bij de aanleg van Sunny Court, werden de plannen aangescherpt. Het heempark zal nu worden verrijkt met negentien nieuwe bomen, vijftig heesters en diverse kruidenplanten, wat bijdraagt aan privacy, biodiversiteit en het tegengaan van hittestress.

Hoewel de toekomstige bewoners nog niet definitief zijn bepaald, is Steef zelf al verzekerd van een woning. Met veel interesse voor de vijf beschikbare woningen zal het nog een uitdaging worden om de uiteindelijke keuze te maken, aangezien velen geïnteresseerd zijn in groen wonen.

Ondanks het enthousiasme rondom het project, zal het nog enkele jaren duren voordat daadwerkelijk met de bouw kan worden gestart. De plannen moeten nog langs het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Bezwaarschriften kunnen worden ingediend, maar Steef houdt rekening met de gebruikelijke procedures. De vergunningsprocedure kan tot wel 26 weken in beslag nemen. Desondanks blijft Steef gemotiveerd en kijkt hij uit naar de realisatie van Hof van Boedijn, dat hij als een bijzondere plek ziet in het hart van Duinoord.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws