Feestelijke Decemberdagen in Scheveningen: Winterfest en een keizerlijke haring zoeken een naam!

Feestelijke Decemberdagen in Scheveningen: Winterfest en een keizerlijke haring zoeken een naam!

In de Keizerstraat op Scheveningen heerst een feestelijke sfeer, want gedurende de hele maand december wordt er elk weekend Winterfest gevierd. Ondernemers pakken groots uit met kraampjes die gratis hapjes en drankjes aanbieden. De straat heeft zelfs een eigen mascotte gekregen: een keizerlijke haring. Het enige wat deze haring nog mist, is een passende naam. “Iedereen mag suggesties doen voor de naam en er komen fantastische ideeën uit de bus”, deelt ondernemer Remco Striegel enthousiast mee.

Afgelopen weekend is het Winterfest officieel van start gegaan in de Keizerstraat, en dit festijn zal gedurende heel december elk weekend plaatsvinden. “Wat houdt dat precies in? Er is gewoon heel veel gezelligheid in de straat”, vertelt Remco Striegel, ondernemer en voorzitter van de winkeliersvereniging in Bob Staat Op. “Er staan zes kraampjes waar winkeliers gratis hapjes en drankjes kunnen krijgen, en twee van die kraampjes worden gebruikt voor leuke promotieacties.”

Het evenement is niet alleen gezellig, maar ook van groot belang voor de Keizerstraat, aldus Remco. “We hebben natuurlijk allerlei problemen gehad in onze straat, die lange tijd openlag vanwege opbrekingen. Daarom vinden we het heel belangrijk dat we bezoekers belonen als ze hun kerstboodschapjes bij ons komen doen. En we krijgen ontzettend leuke reacties. Ik zag vorig weekend alleen maar blije gezichten.”

De kers op de taart van het Winterfest was de feestelijke onthulling van de nieuwe mascotte van de Keizerstraat afgelopen zondag. Het is, hoe kan het ook anders, een keizerlijke haring. Deze majestueuze haring heeft echter nog geen naam. “We hebben daarom een actie waarbij iedereen een naam kan insturen. De allerleukste namen worden gekozen, en binnenkort komt er een online poll waar mensen hun favoriet kunnen kiezen”, vertelt Remco. “Er zitten al hele grappige suggesties tussen, zoals ‘Maatje van de Keizer’, ‘Badr Haring’, ‘Hendrik de Haringman’, en gewoon lekker simpel en Haags: ‘Harry de Haring’.”

Als je een leuke naamsuggestie hebt, kun je die sturen naar info@studioscheveningen.nl. Laat jouw creativiteit de vrije loop en wie weet wordt jouw suggestie wel de kers op de taart voor de Keizerlijke Haring van Scheveningen!

Bron foto: Facebook Keizerstraat

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws