Gemeenten Nemen Preventieve Maatregelen tegen Aankomende Gladheid

Nieuws
0

Gemeenten Nemen Preventieve Maatregelen tegen Aankomende Gladheid

black car on road covered with snow during daytime

In verschillende gemeenten in het westen van Zuid-Holland worden woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag preventieve maatregelen genomen om gladheid te bestrijden. Leiden, Den Haag, Alphen aan den Rijn en Pijnacker-Nootdorp zetten strooiwagens in vanwege de vochtige lucht en lage temperaturen. De waarschuwing voor dichte mist, kans op gladheid, of beide, leidt tot code geel in het hele land. Lichte vorst wordt voorspeld, met temperaturen rond -2 graden in de nacht van woensdag op donderdag. Deze weersomstandigheden blijven tot donderdagochtend van kracht.

Gemeentelijke Acties bij Gladheid

De gemeente Leiden begint woensdagavond met het strooien van zout op doorgaande autowegen, fietsroutes en bruggen. Den Haag volgt om 2.00 uur ’s nachts met het strooien op hoofdwegen en doorgaande fietspaden. Pijnacker-Nootdorp kondigt aan om 21.00 uur preventief hoofdwegen en doorgaande fietspaden te zullen strooien. Zuidplas stuurt eveneens strooiwagens de weg op.

Overvloedig Zoutgebruik op Wegen

Alphen aan den Rijn is al om 19.00 uur begonnen met strooien, anticiperend op mogelijke gladheid na middernacht. Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor het grootste deel van de snelwegen in Nederland, meldt dat rond 21.00 uur al meer dan 1 miljoen kilo zout is gestrooid over bijna 15.000 kilometer aan wegen. Dit is de tweede keer deze week dat dergelijke preventieve maatregelen worden genomen.

Herhaling van Acties door Rijkswaterstaat

Dinsdagavond en nacht van dinsdag op woensdag heeft Rijkswaterstaat al ruim 2 miljoen kilo zout over de wegen verspreid. Sinds het begin van het ‘strooiseizoen’ op 1 oktober heeft Rijkswaterstaat in totaal meer dan 4,2 miljoen kilo zout gestrooid. Deze week heeft de wegbeheerder de grootste hoeveelheid zout verspreid, wat aantoont dat er actieve stappen worden genomen om de veiligheid op de wegen te waarborgen tijdens winterse omstandigheden.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws