Harde wind veroorzaakt schade in regio, maar gelukkig geen slachtoffers

Harde wind veroorzaakt schade in regio, maar gelukkig geen slachtoffers

De schade als gevolg van de krachtige wind op donderdagavond lijkt mee te vallen in onze regio. Hoewel bomen en steigers omwaaiden en een boulevard langs de kust onder water kwam te staan, zijn er gelukkig geen slachtoffers gemeld.

In Gouda viel een boom om en belandde op een lantaarnpaal op de Dijkgraafslag. De brandweer moest eraan te pas komen om de boom in stukken te zagen, waardoor de weg tijdelijk moest worden afgesloten.

De harde wind blies ook een bouwsteiger om aan de Karel Doormanlaan in Gouderak, die vlak naast een woning terechtkwam. De brandweer demonteerde de steiger en legde deze in de achtertuin.

Opvallend was de blank staande weg langs de Scheveningse boulevard en de afsluiting van de weg voor de Israëlische ambassade in Den Haag. Deze keer was de afsluiting niet vanwege een dreiging, maar omdat de afzetting voor het ambassadegebouw dreigde weg te waaien.

Het weerinstituut KNMI had voor donderdagavond code oranje afgegeven, wat wijst op de mogelijkheid van extreem weer. Hoewel windstoten tot 120 kilometer per uur werden voorspeld, werden deze snelheden uiteindelijk niet bereikt.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws