Herontwikkeling grote belastingkantoor Den Haag in beweging: Luxe woningen en gedeelde voorzieningen op komst

Herontwikkeling grote belastingkantoor Den Haag in beweging: Luxe woningen en gedeelde voorzieningen op komst

Na jaren van leegstand lijkt er eindelijk actie te komen in de herontwikkeling van het voormalige Grote Belastingkantoor tegenover station Den Haag HS. Plannen voor 255 koopwoningen, genaamd ‘Corner Lofts’, zijn in de maak, maar de gemeente moet nog bevestigen of ze binnen de bestaande vergunning passen. Eerdere ambitieuze plannen voor het gebouw zijn gestrand, maar de huidige voorstellen omvatten een mix van een-, twee- en driekamerappartementen, evenals gemeenschappelijke voorzieningen zoals een filmruimte, lounge en studeerkamer, gericht op een hotelservice-concept voor bewoners.

Het gebouw stond ooit bekend als de thuisbasis van de Belastingdienst tot 2008, maar heeft sindsdien leeggestaan, afgezien van enkele commerciële activiteiten op de begane grond. Ondanks eerdere pogingen van de gemeente om het pand te herontwikkelen, zijn nieuwe plannen nu in beweging gekomen voor een mix van woningen en gedeelde faciliteiten. De verkoop van de appartementen wordt binnenkort verwacht, met renovaties gepland om te starten zodra een bepaald percentage is verkocht, naar verwachting tegen het einde van het jaar, met een geschatte voltooiingstijd van achttien maanden.

De gemeente heeft aangegeven dat ze pas recentelijk op de hoogte is gebracht van mogelijke wijzigingen aan het pand en zal samenwerken met de eigenaar om te beoordelen of deze binnen de bestaande vergunning vallen. Hoewel de gemeente geen actieve rol speelt in de ontwikkeling, zal ze toekomstige vergunningsaanvragen beoordelen. Eerdere plannen voor het pand, waaronder een hotel en studentenwoningen, hebben bezwaren gekregen, maar de huidige focus lijkt te liggen op luxe woningen met gedeelde voorzieningen.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws