HTM en Stadler Zetten Handtekening voor Toekomst: Moderne en Toegankelijke TINA-trams vanaf 2026

Nieuws, Verkeer
0

HTM en Stadler Zetten Handtekening voor Toekomst: Moderne en Toegankelijke TINA-trams vanaf 2026

Op vrijdag 16 december 2022 hebben de directies van HTM en Stadler officieel het contract ondertekend voor de levering van 56 trams van het type TINA, inclusief opties. Opmerkelijk is dat dit de eerste keer is dat het Zwitserse bedrijf Stadler trams levert aan Nederland. Algemeen directeur Jaap Bierman uit zijn tevredenheid: “HTM is verheugd dat de aandeelhouders gemeente Den Haag en Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben ingestemd met de definitieve gunning van de opdracht aan Stadler.”

De TINA-tram, een afkorting voor Total Integrierter Niederflur-Antrieb (volledig geïntegreerde lagevloeraandrijving), heeft opvallende kenmerken zoals grote panoramaramen, glazen deuren en een houtkleurige vloer. Bierman benadrukt dat deze ruime tram een gelijke vloer zonder opstapjes biedt, waardoor deze toegankelijk is voor alle reizigers, ongeacht eventuele beperkingen.

Met de ondertekening van dit contract neemt HTM een volgende stap in het afscheid van de bekende rood-beige trams. De GTL8-trams, die al 40 jaar lang reizigers hebben vervoerd, zullen vanaf 2026 worden vervangen door de HTM TINA-trams op de lijnen 1, 6 en 12. Bierman voegt toe: “Hiermee levert HTM niet alleen toegankelijk openbaar vervoer, maar speelt zij ook in op de toekomst van mobiliteit in de Haagse regio.”

In het komende jaar zullen HTM en Stadler samenwerken aan een definitief ontwerp in de designfase, waarin zowel het interieur als het exterieur van de TINA-tram zullen worden vastgesteld.

**Fact Sheet: Stadler TINA Trams bij HTM vanaf 2026**

– **Lengte:** 36,5 meter
– **Breedte:** 2,65 meter
– **Staanplaatsen:** 169
– **Zitplaatsen:** 84

Vanaf 2026 introduceert HTM de moderne en comfortabele Stadler TINA-trams. Met 56 trams, inclusief opties, biedt HTM toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen. De TINA-trams hebben een gelijke vloer zonder opstapjes, een ruimtelijk gevoel, een modern interieur met een houtkleurige vloer en comfortabele stoelen. De trams hebben grote panoramaramen, glazen deuren en bieden een prachtig uitzicht op de stad. De introductie van deze trams markeert het afscheid van de rood-beige GTL8-trams die gedurende 40 jaar dienst hebben gedaan. Naast comfort en toegankelijkheid omvat de Stadler TINA ook moderne functies zoals USB-C aansluitingen, led-verlichting en duurzaamheid met een recyclebaarheid van 94%. De definitieve vormgeving van zowel het interieur als exterieur moet nog worden vastgesteld.

Nieuws, Verkeer
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws