Jaarlijkse Veiling Eerste Vaatje Hollandse Nieuwe op 18 juni

Jaarlijkse Veiling Eerste Vaatje Hollandse Nieuwe op 18 juni

Liefhebbers van haring kijken uit naar het aankomende haringseizoen, met de jaarlijkse veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op 18 juni. De opbrengst van deze veiling gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Een vertegenwoordiger van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging deelde zijn anticipatie op het komende seizoen en de veiling in een recent interview.

In het gesprek werd onthuld dat de keuze voor de veilingdatum zorgvuldig wordt gemaakt, rekening houdend met de natuurlijke omstandigheden van de laatste jaren. Na het uitstel van vorig jaar, vanwege haring die nog niet vet genoeg was, is er een veilige keuze gemaakt door de veiling iets later te plannen. De definitieve datum is vastgesteld op 18 juni, waarmee ondernemers voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op haringfeestjes en Vlaggetjesdag op 22 juni.

Er wordt benadrukt dat het bepalen van de definitieve datum pas vlak voor het seizoen mogelijk is, omdat men dan pas weet of er voldoende haring beschikbaar is. Het proeven van de haring is momenteel nog niet aan de orde, maar er wordt regelmatig getest in de aanloop naar juni om de kwaliteit van de haring te waarborgen.

Vanaf 19 juni kunnen liefhebbers genieten van de nieuwe haring in viskramen en winkels. Op 22 juni, tijdens Vlaggetjesdag, wordt de start van het nieuwe haringseizoen uitgebreid gevierd.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws