Maureen Koster: Vol vertrouwen richting EK Atletiek

Nieuws, Sport
0

Maureen Koster: Vol vertrouwen richting EK Atletiek

“Het zou teleurstellend zijn als ik vrijdag geen medaille haal op de 5000 meter,” zegt Maureen Koster vol zelfvertrouwen. De Boskoopse heeft dan ook alle reden om van een podiumplek uit te gaan tijdens het EK atletiek in Rome. Na een sportieve dip zit ze nu weer op haar piek, met records en toptijden als gevolg.

Terugblik op Vorige Prestaties

“Twee jaar geleden was het EK anders,” blikt de atlete terug. “Toen maakte ik mijn comeback en behaalde ik een vierde plek. Dat had een andere lading dan nu. Ik ben nu in vorm en moet oogsten.”

Sterke Prestaties

Ze behoort tot de beste Europese loopsters in haar disciplines, zoals blijkt uit haar recente prestaties. Zo verbeterde ze vorige week haar persoonlijk record op de 3000 meter en heeft ze dit seizoen van alle Europese atleten de snelste tijd op het nummer gelopen.

Vooruitzichten op het EK

Hoewel de 3000 meter niet op het programma staat tijdens het EK in Rome, zegt Koster dat dit veel zegt over haar vorm en geeft het haar vertrouwen voor de 5000 meter.

Verschillen Tussen Afstanden

Er zijn essentiële verschillen tussen de twee loopnummers, waaronder de afstand en de vereiste vaardigheden tijdens de wedstrijd. Bij de 3000 meter wordt een hoger tempo gelopen, waarbij meer een beroep wordt gedaan op het verzurend vermogen. Bij de 5000 meter wordt meer gebruik gemaakt van duurvermogen.

Belang van Ondersteuning

Maureen benadrukt het belang van teamgenoten die kunnen steunen en motiveren, hoewel atletiek een individuele sport is. Dit, samen met een andere trainingsaanpak, heeft bijgedragen aan haar succes.

Trainingsaanpak met Grete Koens

De trainingsaanpak van Grete Koens wordt geprezen door Koster, omdat het gericht is op maatwerk. Ze benadrukt dat haar trainingen zijn afgestemd op haar behoeften en verschillen van die van haar trainingspartner Diana van Es.

Focus op Duurvermogen

De nadruk ligt op duurvermogen in haar trainingen, waarbij ze niet voortdurend zware trainingen heeft, maar wel veel kilometers aflegt. Dit is een andere benadering dan ze gewend was, maar het heeft haar geholpen om hard te lopen.

Voorspellingen voor de Toekomst

Koster hoopt haar succes voort te zetten op de Olympische Spelen in augustus, maar benadrukt dat het EK voor haar belangrijker is vanwege haar medaillekansen.

Terugblik en Erkenning

Deze week kreeg Koster voor het eerst een medaille omgehangen die ze negen jaar geleden won tijdens het EK indoor in Praag, nadat de winnares destijds werd gediskwalificeerd vanwege dopinggebruik. Dit moment was een aangename verrassing voor haar en voegt extra motivatie toe voor haar komende race.

Nieuws, Sport
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws