Nepagenten beroven 93-jarige vrouw van €158.000: Celstraf van 2,5 jaar geëist

Nieuws, Politiek
0

Nepagenten beroven 93-jarige vrouw van €158.000: Celstraf van 2,5 jaar geëist

100 banknote lot

<>Een brute overval schokt Scheveningen: drie nepagenten duwen een kwetsbare 93-jarige vrouw met haar rollator opzij en dringen haar woning binnen. Ze stelen een tas met maar liefst €158.000. Maar gerechtigheid nadert, want in de rechtbank wordt nu een celstraf van 2,5 jaar geëist tegen de daders.

Onverwachte nachtmerrie:

Bijna vijf jaar geleden werd de nietsvermoedende bewoonster van de Hoekerstraat geconfronteerd met een angstaanjagende situatie. Twee mannen en een vrouw, vermomd als politieagenten, dringen haar huis binnen onder het mom van een anonieme tip over zwart geld. De vrouw roept haar zoon om hulp, maar zelfs dat kan de nachtmerrie niet stoppen.

Dreigementen en intimidatie:

De nepagenten beschuldigen de zoon van witwassen en doorzoeken genadeloos de woning terwijl de slachtoffers machteloos toekijken. De zoon, onder druk gezet en geïntimideerd, geeft uiteindelijk toe aan hun eisen en overhandigt een tas met €158.000, afkomstig van geërfde gelden van familieleden.

Op heterdaad betrapt:

Gelukkig gaat het verhaal niet onopgemerkt voorbij. De politie traceert de daders naar een hotel bij Schiphol, waar ze worden gearresteerd terwijl ze feesten met stapels bankbiljetten, drugs en escorts.

Ontkenning en gerechtigheid:

Op de zitting blijven de verdachten hardnekkig ontkennen. Maar het bewijs stapelt zich op, van telefoongegevens tot getuigenverklaringen. De aanklager benadrukt de ernst van de zaak en de blijvende impact op de slachtoffers.

Een pleidooi voor gerechtigheid:

Een woning hoort een veilige haven te zijn. De verdachten blijven echter zwijgen, waardoor ze de slachtoffers geen recht op verlichting gunnen. De advocaten pleiten voor vrijspraak, maar de uitspraak laat nog twee lange weken op zich wachten.

Nieuws, Politiek
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws