Onderdak voor 90 asielzoekers in Fletcher Hotel Scheveningen aangekondigd

Onderdak voor 90 asielzoekers in Fletcher Hotel Scheveningen aangekondigd

low-angle photo of Hotel lighted signage on top of brown building during nighttime

Het Fletcher hotel in Scheveningen zal vanaf volgende maand onderdak bieden aan negentig asielzoekers. Voorheen bekend als Aquarius en binnenkort overgenomen, fungeert het hotel als vervanging voor de huidige opvanglocatie in het Jorplace Hostel, waar momenteel al mensen gehuisvest zijn. Dit hotel zal de komende twee jaar dienen als crisisopvang.

Op dit moment worden zestig asielzoekers opgevangen in het Jorplace Hostel in Scheveningen, maar de opvang aldaar eindigt op 1 januari 2024. Als alternatieve locatie zal het Fletcher Hotel aan de Zeekant fungeren om deze groep mensen te huisvesten. Verwacht wordt dat zij in december naar dit hotel zullen verhuizen.

In het hostel verblijven momenteel zestig asielzoekers, voornamelijk gezinnen en stellen. Het Fletcher Hotel biedt dertig extra plaatsen aan, waarbij de gemeente aangeeft dat “bij nieuwe instroom rekening wordt gehouden met de huidige samenstelling van de groep”.

De gemeente benadrukt een positieve relatie tussen de gehuisveste asielzoekers en buurtbewoners. “De asielzoekers die momenteel in Jorplace verblijven, onderhouden goede contacten met buurtbewoners. Er worden diverse activiteiten georganiseerd in samenwerking met de buurt. We streven ernaar om deze positieve relatie met de omgeving voort te zetten.”

Kinderen die verblijven in de crisisopvang zullen hun school in de stad behouden. Verwacht wordt dat zij bij de verhuizing naar het Fletcher Hotel niet van school zullen hoeven wisselen.

Rectificatie: Vanaf 1 november, wanneer ook de opvang van start gaat, wordt het Aquarius hotel een Fletcher hotel.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws