Onrust in Duindorp na Theatervoorstelling: Bewoners Niet Op de Hoogte

Nieuws
0

Onrust in Duindorp na Theatervoorstelling: Bewoners Niet Op de Hoogte

Afgelopen weekend ontstond onrust in Duindorp tijdens een repetitie van theatergroep Lokaal69. Acteurs liepen met dozen op hun hoofd door de straten, wat tot meerdere meldingen van overlast bij de politie leidde. Bewoners waren blijkbaar niet op de hoogte van de aanwezigheid van de theatermakers.

Een buurman filmde een deel van de repetitie en uitte zijn frustratie. In een video op Dumpert zegt hij: ‘Hee, doe eens normaal man! Ga lekker naar binnen, dit is voor kinderen toch niet uit te leggen.’ Hij dreigt zelfs met het in brand steken van hun toneellocatie, een ruimte in een oude school aan de Zeezwaluwstraat.

Lokaal69, dat al meer dan tien jaar locatietheater maakt in Den Haag, reageerde geschrokken op de onrust. Op hun website staat: ‘In drie dagen tijd maken wij een snelkookpanvoorstelling.’ Volgens de wijkagent was de voorstelling eenmalig, en de groep zal geen verdere optredens op deze locatie verzorgen.

De wijkagent meldde op sociale media dat de situatie verwarrend was voor de bewoners en dat er meldingen waren van vernielingen aan het schoolgebouw. De politie onderzoekt deze meldingen.

In hun reactie benadrukt Lokaal69 dat er geen sprake was van nachtelijke onrust, vernielingen door hen, of het gebruik van verdovende middelen. Ze erkennen wel dat er eenmalig geklaagd werd door een buurman tijdens een repetitie in de tuin, waarna het betreffende deel van de voorstelling naar binnen werd verplaatst. De theatergroep betreurt de onrust en heeft contact gehad met de wijkagent om de kwestie af te sluiten.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws