Opnieuw heftig weer verwacht: KNMI waarschuwt voor code geel

Opnieuw heftig weer verwacht: KNMI waarschuwt voor code geel

Dinsdag aan het einde van de middag voorspelt het KNMI wederom extreem weer: veel regen, onweer, hagel en harde windstoten. Vanwege de verwachte overlast is vanaf 14.00 uur code geel van kracht.

De onweersbuien beginnen in het zuiden en trekken vervolgens naar het midden en westen van het land. ‘Plaatselijk valt veel regen in korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast,’ aldus het KNMI. ‘Windstoten en hagel kunnen hinder veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten,’ waarschuwt het KNMI. De hevigheid van de buien zal rond middernacht afnemen.

Overlast in de Regio Door Eerdere Zware Buien

Maandagmiddag zorgden zware buien al voor overlast in de regio. In Noorden ontstond brand in een woning door blikseminslag en het noodnummer kreeg talloze meldingen van wateroverlast in de Bollenstreek.

Bewoners van de Golfweg in Noordwijk meldden maandag dat door een verstopt riool en de hevige regen ‘de drollen door de straat dreven’. Daarnaast stond de spoortunnel vlak bij het station van Gouda onder water. Een automobilist kwam hier vast te zitten door de hoeveelheid water.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws