Opnieuw zijn er ‘cashtraps’ ontdekt op geldautomaten: “Je ziet een metalen plaatje.”

Nieuws
0

Opnieuw zijn er ‘cashtraps’ ontdekt op geldautomaten: “Je ziet een metalen plaatje.”

Opnieuw zijn er in Den Haag twee zogenaamde ‘cashtraps’ ontdekt bij pinautomaten, deze keer in de Torenstraat. Deze aangepaste geldautomaten houden je geld vast na het pinnen, waardoor er niets uit de gleuf komt. De politie heeft uitleg gegeven over hoe je een gemanipuleerde geldautomaat kunt herkennen.

Een woordvoerder van de politie legt uit: “De criminelen plaatsen een metalen plaatje op de uitgifteplek van de geldautomaat, waardoor je geld vast komt te zitten. Je kunt het geld niet uitnemen, en de automaat kan het evenmin inslikken. De daders halen later dat plaatje met jouw geld erin weg.”

Hoe kun je zo’n cashtrap herkennen? “Normaal gesproken is er een opening van ongeveer twee tot drie centimeter waar het geld uitkomt. Als daar een metalen plaatje voor zit, waardoor deze opening niet meer zichtbaar is of slechts enkele millimeters groot is, dan klopt er iets niet.”

Het advies is om in dat geval niet te pinnen. Bovendien moet je het metalen plaatje niet aanraken, omdat er mogelijk sporen van de dader op kunnen zitten. “Bel onmiddellijk de politie, dan komen wij om te kijken of we het kunnen verwijderen en de verdachten kunnen opsporen.”

Vorige week ontving de politie Den Haag ook al meldingen van deze nieuwe vorm van oplichting. In het centrum werden toen tien van deze cashtraps ontdekt. De politie voert onderzoek uit naar deze incidenten in Den Haag.

Het is belangrijk op te merken dat deze truc om mensen geld afhandig te maken niet nieuw is. Vorig jaar werd in onder andere Tilburg een persoon op camerabeelden vastgelegd terwijl hij een cashtrap plaatste. Ook in Zwolle werd vorig jaar al melding gemaakt van deze truc bij geldautomaten.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws