Positieve reacties op verbeteringen aan de Kust

Positieve reacties op verbeteringen aan de Kust

pier, free background, beautiful wallpaper

Met maatregelen om de zomeroverlast op Scheveningen en Kijkduin te verminderen, zijn duidelijke verbeteringen merkbaar. Politieke partijen in Den Haag tonen zich positief over de stappen die de gemeente sinds 2020 heeft genomen om onrust, overlast en files aan de kust aan te pakken. Echter, vanwege de relatief koele afgelopen zomer wacht de gemeenteraad nog op een echte stresstest.

**

Terugblik op Problemen in 2020

**

In 2020 trokken grote aantallen mensen naar de kust, wat resulteerde in lange files, overlast voor verkeersregelaars, straatraces, en toeristen die op het strand sliepen en afval achterlieten. Een tragisch dieptepunt was de dood van een 19-jarige jongen na een steekpartij bij de Pier, voorafgegaan door een conflict. De gemeenteraad onderbrak het reces om maatregelen te treffen.

**

Effecten van het Actieplan Kust

**

Met de invoering van het Actieplan Kust is de situatie verbeterd. Verkeer wordt beter gereguleerd, met een nadruk op openbaar vervoer en fietsverkeer, terwijl extra boa’s en stewards worden ingezet voor veiligheid. Raadsleden erkennen de positieve veranderingen, maar benadrukken dat verdere verbetering nodig is.

**

Betrokkenheid van Bewoners

**

De gemeente betrekt bewoners meer bij het besluitvormingsproces, een aanpak die door raadsleden positief wordt ontvangen. Kritiek blijft bestaan, vooral over fietsparkeergelegenheid op drukke dagen en openbare orde bij de Pier, waar groepen jongeren voor overlast zorgen.

**

Discussie in de Raad

**

De opmerkingen van raadsleden leiden tot discussie, met verschillende perspectieven over de aard van de overlast. De burgemeester erkent de uitdagingen en benadrukt de noodzaak van flexibele camerabewaking op drukke dagen.

**

Toekomstige Uitdagingen

**

Hoewel de raad overwegend positief is, benadrukt de burgemeester dat de echte test van het actieplan nog moet komen tijdens een warme zomer met mogelijk code oranje of rood.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws