Storm Pia: Harde wind en stijgende waterstanden op donderdag

Nieuws, Scheveningen
0

Storm Pia: Harde wind en stijgende waterstanden op donderdag

grayscale photo of ocean waves

Op donderdag staat de regio een stevige dosis wind te wachten, veroorzaakt door storm Pia. Vooral aan de kust kan het flink tekeergaan, met windstoten die de 90 kilometer per uur kunnen aantikken. Daarnaast voorspelt het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard een aanzienlijke stijging van de waterstand.

Het KNMI heeft voor een groot deel van de dag code geel afgekondigd, van 11.00 uur tot 4.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag. Verkeershinder wordt verwacht, dus wees voorbereid. Vanaf donderdag zal ook de waterstand in de Lek merkbaar toenemen, aldus het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, met als oorzaak smeltwater en regen uit de Alpen.

De hoge waterstand leidt tot acties, zoals de sluiting van de Veerpoort in Schoonhoven. Het waterschap houdt ook een scherp oog op de keersluis en controleert dijken in het hele gebied, zowel voor als na het hoogwater. De veerdienst Schoonhoven meldt dat er vanaf donderdagavond 22.30 uur niet meer wordt gevaren van en naar Gelkenes, vanwege het te hoge waterpeil dat de oprijklep ontoegankelijk maakt.

Nieuws, Scheveningen
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws