Suptocht van Den Haag naar Nijmegen: DPI’s Opmerkelijke Inzet voor Onderzoek naar ALS, PSMA en PLS

Nieuws, Scheveningen
0

Suptocht van Den Haag naar Nijmegen: DPI’s Opmerkelijke Inzet voor Onderzoek naar ALS, PSMA en PLS

Elk jaar krijgen 500 mensen in Nederland de diagnose ALS, PSMA of PLS, en overlijden evenveel mensen aan deze nog ongeneeslijke spierziektes. Dit jaar staat 3FM Serious Request in het teken van het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoeningen. DPI, een communicatiebureau uit Scheveningen, draagt op een unieke manier bij: door in de kou 160 kilometer te suppen naar het Glazen Huis in Nijmegen.

In de week voor kerst zetten de 3FM-dj’s zich, zoals ieder jaar, in voor het goede doel. Dit jaar wordt er ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS, PSMA en PLS, waar in Nederland 1500 mensen aan lijden.

DPI, dat nauw samenwerkt met de ALS-stichting, bedacht een opmerkelijke actie om bij te dragen aan de landelijke actie. Met een groep van twintig collega’s gaan ze 160 kilometer suppen, vanaf hun kantoor aan de Scheveningse haven tot aan de Grote Markt in Nijmegen, waar ze een cheque zullen overhandigen bij het Glazen Huis.

Initiatiefnemer Benji Kusters vertelt: “We vinden dat we iets bijzonders moeten doen om bij te dragen aan de landelijke actie. Toen kwam iemand met een wild idee: waarom gaan we niet vanuit Den Haag naar Nijmegen toe suppen?” De groep vertrekt op zaterdag 16 december vanaf de doctor Lelykade, met als doel om op vrijdag 23 december bij het Glazen Huis in Nijmegen aan te komen.

De suptocht wordt in de vorm van een estafette gedaan om het behapbaar te maken. Benji legt uit: “We doen het in verschillende teams met vier mensen die op een dag op de sup staan. Zo kan iedereen rust nemen tussendoor.”

Hoewel niemand van de groep ervaren suppers zijn, hebben ze de uitdaging met enthousiasme aangenomen. Benji benadrukt het belang van onderzoek naar ALS: “Ik heb gelukkig niemand in mijn omgeving die lijdt aan ALS, maar ik weet via via wel hoe ingrijpend de ziekte is. Wat me vooral bij is gebleven, is hoe snel het gaat.”

De groep hoopt €25.000 in te zamelen, maar alle donaties zijn welkom. Mensen die de suptocht willen ondersteunen of meer willen weten over de actie, kunnen terecht op de website van DPI: website.

[Link naar de website van DPI]
Nieuws, Scheveningen
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws