Vuurwerkshow Den Haag Keert Terug naar Hofvijver door Locatieproblemen

Nieuws, Toerisme
0

Vuurwerkshow Den Haag Keert Terug naar Hofvijver door Locatieproblemen

In Den Haag zal de vuurwerkshow tijdens de komende jaarwisseling opnieuw plaatsvinden aan de Hofvijver, zo heeft burgemeester Jan van Zanen aangekondigd. Oorspronkelijk was het plan om de vuurwerkshow elk jaar door een ander stadsdeel te laten trekken, maar het vinden van een geschikte locatie bleek een uitdaging.

De gemeenteraad streefde ernaar dat de door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow jaarlijks in een ander stadsdeel zou plaatsvinden. Echter, de eerste gekozen locatie, stadsdeel Escamp, bleek niet haalbaar vanwege een negatief advies van de politie. Als alternatieve locatie werd vervolgens wijkpark De Verademing voorgesteld, maar dit stuitte op weerstand van omwonenden.

Van Zanen concludeerde dat het niet wenselijk is om de vuurwerkshow in wijkpark De Verademing te laten plaatsvinden vanwege de lokale weerstand. Aangezien er op korte termijn geen andere geschikte locatie beschikbaar is, heeft de burgemeester besloten de vuurwerkshow toch weer op de Hofvijver in het centrum van de stad te organiseren.

De Haagse gemeenteraad had gehoopt jaarlijks een vuurwerkshow te houden, als compensatie voor het vuurwerkverbod in veel wijken. Deze vuurwerkshow zou dan elk jaar een andere wijk aandoen, met als doel het bevorderen van de naleving van het vuurwerkverbod, aldus Van Zanen. Helaas kon dit plan niet doorgaan vanwege de bezorgdheid van omwonenden in wijkpark De Verademing, die vreesden dat de vuurwerkshow hun inspanningen voor parkonderhoud teniet zou doen.

Burgemeester Van Zanen waarschuwde dat er geen andere optie was dan terug te keren naar de Hofvijver, wat hij betreurde gezien de opdracht van de gemeenteraad om de vuurwerkshow door de hele stad te organiseren. Ondanks de teleurstelling accepteert Van Zanen nu de Hofvijver als locatie, gezien het gebrek aan alternatieven.

Nieuws, Toerisme
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws